• BIST 9079.97
  • Altın 2325.218
  • Dolar 32.3458
  • Euro 34.9467
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Destek Priminin Kaldırılması Ordulu Emekli Esnafı Sevindirdi

Destek Priminin Kaldırılması Ordulu Emekli Esnafı Sevindirdi
Ordu Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Mehmet Yaşar Günay, ticaret ile uğraşan emeklilerden alınan sosyal güvenlik destek priminin 10 Şubat itibari ile...

Ordu Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Mehmet Yaşar Günay, ticaret ile uğraşan emeklilerden alınan sosyal güvenlik destek priminin 10 Şubat itibari ile kaldırıldığını, bu tarihten sonra ödenen emekli maaşlarında kesinti olmadığını söyledi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), tarafından ticaretle uğraşan emeklilerden, Sosyal Güvenlik Destek Primi adı altında maaşlarından kesilen yüzde 15'lik kesinti kaldırıldı. Konuya ilişkin açıklama yapan Ordu Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdür Mehmet Yaşar Günay, "Emekli olduktan sonra ticari faaliyetine devam eden esnaflar ve şirket ortaklarının maaşlarından yüzde 15 daha sonrada yapılan düzenleme ile yüzde 10 sosyal güvenlik destek primi kesilmekte idi. 10 Şubat tarihinden itibaren de bu kesintiden vazgeçildi. Emekli olduktan sonra ticari faaliyetine devam eden esnaflar ve şirket ortakları bundan sonra destek primi ödemeden faaliyetlerine devam edecek. Ayrıca 10 Şubat'tan bu yana yatan emekli maaşlarına kaldırılan farklar eklendi ve emekli esnaf maaşını zamlı almaya başladı" dedi.

BOSTANCIOĞLU: "ESNAFIN YÜZÜ GÜLECEK"

Yürürlüğe giren uygulama en çok esnaf emeklisinin yüzünü güldürdü. Yapılan düzenlemenin tüm Türkiye'de olduğu gibi Ordu'daki emekli esnafı da sevindirdiğini ifade eden Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Aydın Bostancıoğlu, uygulama ile emekli esnafın biraz olsun rahatlayacağını belirtti. Destek priminin kaldırılması ve seyyanen zamların maaşlara yansıması ile esnafın yüzünün güleceğini aktaran Bostancıoğlu, "Ticaretle uğraşan emeklilerimizden sosyal güvenlik destek primi adı altında kesilen yüzde 15'lik kesinti geçtiğimiz aylarda yüzde 10'a indirilmişti. Yeni düzenleme ile geriye kalan yüzde 10'nun da kaldırılması biz esnafları mutlu etti. Uygulama ile birlikte seyyanen zamlarda dahil emeklilerin maaşlarında 250 TL civarında bir artış yaşanacak. Bu durum zorlukla ayakta duran birçok emekli esnafımızı biraz olsun rahatlatacaktır" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim