• BIST 9079.97
  • Altın 2309.701
  • Dolar 32.3391
  • Euro 35.0977
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Destansı programa tam not

Destansı programa tam not
Manisa Büyükşehir Belediyesi, İstiklal Marşı'nın kabulünün 97'nci yılı ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü dolayısıyla program düzenledi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, İstiklal Marşı'nın kabulünün 97'nci yılı ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü dolayısıyla program düzenledi. Kahramanlık türküleri ve tiyatro gösterileriyle Kurtuluş Savaşı'nın anlatıldığı program, Manisalılardan tam not aldı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ve Manisa Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı işbirliğiyle düzenlenen "Mehmet Akif Ersoy'u Anma ve İstiklal Marşı'nın Kabulü Programı", Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda gerçekleştirildi. Programa Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, eşi Yurdagül Genç, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, MHP Kadın Kolları Başkanı Hediye Özsoy, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda Manisalı katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda ilk olarak, Manisa Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Türk Halk Müziği Korosu sahne aldı. Solist Hasan Başkaya, mini konserine İstiklal Marşı'nın ilk bestesiyle başladı. Çanakkale ve kahramanlık türküleriyle devam eden konser, izleyicilerden büyük alkış aldı.

Türk Halk Müziği konserinin ardından sahne, Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun oldu. Kurtuluş Savaşı dönemlerinde yaşanan bazı olayların canlandırıldığı skeçlerle izleyenleri duygusal bir yolculuğa çıkaran Şehir Tiyatrosu oyuncuları, performanslarıyla tam not aldı. Program sonunda sahneye çıkan Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, programın hazırlanmasında emeği geçen Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Tayfun Şengöz ve Manisa Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Şefi Sener Akıncı'ya çiçek takdim etti. Mustafa Kemal Atatürk, Mehmet Akif Ersoy ve tüm şehitleri rahmetle anan Genç, programa katılan Manisalılara teşekkür etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim