• BIST 9079.97
  • Altın 2325.078
  • Dolar 32.3459
  • Euro 34.9427
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Deski, Yatay Sondaj Yöntemiyle Yağmur Suyu Hattı Döşedi

Deski, Yatay Sondaj Yöntemiyle Yağmur Suyu Hattı Döşedi
Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, kritik bölgelerde gerçekleştirdiği alt yapı çalışmalarında yatay...

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, kritik bölgelerde gerçekleştirdiği alt yapı çalışmalarında yatay sondaj sistemi kullanarak trafik akışını da engellemiyor.

10 mahallenin bulunduğu bölgede yaklaşık 610 kilometrelik içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını baştan aşağı değiştirecek çalışmaları sürdüren Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ, kentin yaşam standartlarını daha üst seviyeye çıkarmak için modern teknolojiyi de yakından takip ediyor. Bu kapsamda DESKİ, kritik bölgelerdeki alt yapı çalışmaları sırasında açık kazı sistemine alternatif olarak yatay sondaj sistemi kullanıyor. Otoyollarda, raylı sistemlerde ve şehirlerarası karayolları gibi kritik bölgelerde gerçekleştirilen söz konusu modern teknik ile açık kazı yapılmayıp tünel sistemi kullanıldığı için çalışma sırasında gündelik hayat etkilenmiyor.

Trafiği ve yayaları etkilemeyen aynı zamanda kaldırımları ve asfaltları bozmayan yatay sondaj sistemi Yavuz Selim Caddesi ve Denizli-İzmir Karayolu'nda yapılan yağmursuyu hattı döşenmesinde kullanılırken, söz konusu hatlara 1.80 metre çapında betonarme yağmursuyu boruları döşendi. Dev borular kullanılarak tünel sistemi ile döşenen yağmur suyu hatları açık kazı ile yapılmadığı için Yavuz Selim Caddesi ve Denizli-İzmir Karayolu'nda trafik akışını engellemedi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, teknolojik altyapısı ile Türkiye'nin en önde gelen kamu kurumlarından biri olan Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin ihtiyaçlara daha hızlı ve etkin bir şekilde müdahale etmek için teknolojiyi yakından takip ettiğini söyledi. Belediyecilik hizmetlerinin daha üst seviyelere çıkmasında bilgi ve teknoloji yatırımlarının büyük önem arz ettiğini kaydeden Başkan Zolan, "Hedefimiz her alanda teknolojinin tüm fırsatlarından yararlanarak Denizlimizin, insanımızın yaşam standartlarını daha da üst seviyeye çıkarmaktır" dedi.

Deski, Yatay Sondaj Yöntemiyle Yağmur Suyu Hattı Döşedi

Deski, Yatay Sondaj Yöntemiyle Yağmur Suyu Hattı Döşedi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim