• BIST 9524.59
  • Altın 2490.141
  • Dolar 32.4943
  • Euro 34.7434
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

DESİAD Başkanı Yavuzçehre: İşletmeler 2016 bütçesi yapamaz hale geldi

DESİAD Başkanı Yavuzçehre: İşletmeler 2016 bütçesi yapamaz hale geldi
Denizli Sanayiciler ve İşadamları Derneği (DESİAD) Başkanı Ahmet Yavuzçehre, yılın sonuna gelinmesine rağmen işletmelerin bütçe yapamadığını söyledi.

Denizli Sanayiciler ve İşadamları Derneği (DESİAD) Başkanı Ahmet Yavuzçehre, yılın sonuna gelinmesine rağmen işletmelerin bütçe yapamadığını söyledi. Yıl sonu değerlendirmesi yapan Yavuzçehre, 2016'da görülen bazı olumsuzlukların kendilerini tedirgin ettiğini belirtti. Siyasetçilerin, seçim taahhütlerini işadamlarının cüzdanlarından vermesini eleştirerek, "Asgari ücret konusunda uygulanan yöntemin yanlışlığı, bizim gibi istihdam yaratan bir şehri tedirgin etmektedir. Yılın neredeyse sonuna geldiğimiz şu günlerde hala bu konudaki çalışmaların sonuçlandırılamaması, bizlerin bütçe yapmasının önündeki en büyük engel olmaktadır." dedi.

'RUSYA GERİLİMİ ALTERNATİF PAZAR BULMAYI BASKI ALTINA ALACAK'

Rusya ile olan gerilimli ortamın kendilerini başka pazarlar bulma konusunda büyük bir baskı altına aldığını belirten DESİAD Başkanı Yavuzçehre, "Bu konuda yaptığımız çalışmalar, ne yazık ki meyvesini en iyi ihtimalle yılın ikinci yarısında gösterebilecek, bu da şehir ciromuzda bir düşüşe yol açacaktır. Yine terör belasının artacağından olan tedirginliğimi,z bizim gibi ihracatla ayakta kalan bir şehrin iş insanlarına, yurtdışı müşterilerine dertlerini çok daha iyi anlatma zorunluluğu getirecektir. Geçmiş dönemlerde uygulanan hatalı teşvik uygulamalarının yarasını daha yeni sarmaya başlayan Denizlimiz için bu durum gayet tedirginlik vericidir." diye konuştu.

'YETERLİ YATIRIMIN OLMADIĞI ENERJİDE SAVUNMASIZ KALMA RİSKİ VAR'

Denizli'nin ana pazarı olan Avrupa'da krizin devam ettiğini belirten Ahmet Yavuzçehre, "Bu durum da bizlerin gerekli tedbirler alma enerjimizi olumsuz etkilemektedir. Çin'de yaşanan değişim, özellikle mermer sektörümüzde 2015 yılında olumsuz bir sezon geçmesine yol açmış ve bu durumun 2016'da da devam edeceğine ilişkin beklenti bulunmaktadır. Enerji ithalatçısı bir ülke olarak, elinde alternatif enerji kaynakları konusunda sınırsız imkanlar bulunan bizler, bu konuda yeterince yatırım ve altyapı çalışması yapmadığımız için özellikle yurtdışı enerji politikalarının yönlendirmesinde savunmasız kalma riskiyle karşı karşıya bulunmaktayız. Bu gibi durumlar bizleri belirsizliğe itmekte, bu da iş yapışımızda aldığımız risklerin artmasına yol açmaktadır." şeklinde konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim