• BIST 9689.32
  • Altın 2495.5
  • Dolar 32.5804
  • Euro 34.8524
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Derya Erdem: “Türkiye’nin 2023 Hedefine Ulaşması İçin Sağlık Turizmi Önemli Bir Kalem”

Derya Erdem: “Türkiye’nin 2023 Hedefine Ulaşması İçin Sağlık Turizmi Önemli Bir Kalem”
Türkiye'nin tescilli güzellerinden Health and Travel İstanbul'un Kurucusu Derya Erdem, her yıl on binlerce insanın kişisel bakım için Türkiye'yi tercih...

Türkiye'nin tescilli güzellerinden Health and Travel İstanbul'un Kurucusu Derya Erdem, her yıl on binlerce insanın kişisel bakım için Türkiye'yi tercih ettiğini belirterek, "Türkiye'nin 2023 hedefi olan 1 milyon sağlık turisti ve 20 milyar dolar gelir hedefine ulaşılmasında sağlık turizminin önemli bir kalem olacak" dedi.

Günümüzde insanlar sadece tatil yapmak için değil sağlıkları için de seyahat etiklerini belirten 2013 yılında Miss Eurovision Türkiye Güzeli ve Health and Travel İstanbul'un Kurucusu Derya Erdem, her yıl on binlerce insanın kişisel bakım için Türkiye'yi tercih ettiğini söyledi. Kişisel bakım ve güzelleşmek için sadece Arap dünyasından değil Avrupa'dan da on binlerce kişinin ziyaret ettiğini söyleyen Erdem, "Ziyaretçilerin Türkiye'deki güzellik ve bakım merkezlerinde arzu ettiği operasyonu olup, ülkemizin tarihi ve doğal güzelliklerini keşfedip ülkesine dönüyor. Ülkemizin ve özellikle İstanbul'un tanıtımına büyük katkı sağlayan sağlık turizmi diğer turizm çeşitlerine oranla ekonomimize en yüksek girdiyi sağlıyor. Zira yurtdışından Türkiye'ye hem tedavi olmak hem de güzelleşmek için gelen yabancılar sağlıkları için yüksek harcamalar yapmakla birlikte başta İstanbul olmak üzere Türkiye'nin tarihi doğal ve kültürel güzelliklerini keşfediyorlar" dedi.

"TÜRKİYE'NİN 2023 HEDEFİNE ULAŞMASI İÇİN SAĞLIK TURİZMİ ÖNEMLİ BİR KALEM"

Health and Travel İstanbul'un Kurucusu Derya Erdem, "Sağlık turizmi alanı sadece ülkemize ekonomik değer oluşturmakla kalmıyor aynı zamanda yine başta sağlık sektörü olmak üzere birçok alanda ve birçok meslek dalında yeni istihdam alanları açıyor. Türkiye'nin 2023 hedefi olan 1 milyon sağlık turisti ve 20 milyar dolar gelir hedefine ulaşılmasında sağlık turizminin önemli bir kalem olacak. Türkiye'nin medikal ve termal yatırım ve kaynakları Avrupa ve Dünya çapındadır. Kış ,doğa, inanç, kültür turizmi çeşitleri ile sinerji oluşturacak alternatif bir turizm alanıdır. Sağlık nedeniyle tercih edilen bir ülke olmak ülkenin uluslar arası prestiji açısından oldukça önemlidir" diye konuştu.

Yaşam süresinin uzunluğu ve gelir düzeyinin hemen her ülkede artması nedeniyle insanların güzelliklerine ve kişisel bakımlarını harcadıkları bütçelerin her zaman yükseldiğini söyleyen Derya Erdem, "Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere gelişmiş ülkelerdeki tedavi maliyetlerinin yüksekliği, bu ülkelerdeki sosyal güvenlik sistemlerinin yaşadığı sıkıntılar, hızla yaşlanan nüfus ve ulaşım teknolojisinde yaşanan gelişmeler, tedavi amaçlı seyahatlerin çıkış noktası olmuştur" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'DEKİ HASTANELER HER GEÇEN GÜN DAHA FAZLA ULUSLARARASI SAYGINLIK KAZANIYOR"

Türkiye'deki hastanelerin popülaritesi her geçen gün dünyada arttığını bildiren Derya Erdem, "O kadar ki farklı ülkelerden binlerce kişi Türkiye'deki hastaneleri tercih ediyor. Ülkemizde 42 adet Joint Commission International (JCI) ile akredite ve uluslararası standartlarda akredite olmuş sağlık kuruluşu mevcut. Dünyadaki en yüksek teknoloji ile donatılmış olan ülkemizdeki hastanelerde onkolojik tedaviler, kardiyovoskiler cerrahi, ortopedi, beyin cerrahi, saç ekimi, estetik cerrahi, göz hastalıkları tedavileri, ağız ve diş sağlığı tedavileri sağlık hizmetleri veriliyor. Ayrıca bu hastanelerde cyberknife, robotik cerrahi, MR hizmetleri, kemik iliği, organ transplantasyon yapılabiliyor. Yabancı hastalar için hayati önem taşıyan kendi dilinde hizmet verme anlayışı da gün geçtikçe yaygınlaşıyor. Sağlık Bakanlığı Sağlık Turizmi Dairesi Başkanlığı bünyesinde 7 gün 24 saat Arapça, İngilizce, Almanca ve Rusça dilinde Acil durumlarda 112 ve şikayet durumlarında 184 numaralı hatlardan ve hastanelerde uluslararası hastalara tercümanlık hizmetleri mevcut" dedi.

Her kadının güzel, her erkeğin de yakışıklı olduğunu söyleyen tescilli Türkiye Güzeli Derya Erdem, sözlerini şöyle tamamladı: "Mutlu ve huzurlu bir yaşamın sırrı, insanın iç dünyası olduğu kadar dış dünyasına da önem vermesi ile başlıyor. Güzelliğin, sağlıklı bir yaşamın sonucudur. Sağlık kavramını tatil konsepti ile birleştirerek hastalarına eşsiz deneyimler ve hizmetler sunuyoruz. Hastalarımızın tedavi başlangıcından sonuna kadar, havaalanı karşılamaları, VIP transferleri, en iyi seviyede konaklamaları, hastane seçimleri ve hastalarımızın tedavi süreci sonrasında da danışmanlık sürecimiz ile profesyonel bir hizmet sunmaktayız. Bu süreçte ayrıca, İstanbul'un gezilesi görülesi mekanlarına seyahatler, Türk mutfağımızın eşsiz tatlarına lezzet durakları ve düzenlediğimiz etkinliklerle müşterilerimize özel, masalları aratmayan Osmanlı geceleri ile ülke turizmine büyük bir katkı sağlıyoruz".

Derya Erdem: “Türkiye’nin 2023 Hedefine Ulaşması İçin Sağlık Turizmi Önemli Bir Kalem”

Derya Erdem: “Türkiye’nin 2023 Hedefine Ulaşması İçin Sağlık Turizmi Önemli Bir Kalem”

Derya Erdem: “Türkiye’nin 2023 Hedefine Ulaşması İçin Sağlık Turizmi Önemli Bir Kalem”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim