• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Dervişoğlu: "Akşener’i İzmirlilerle Buluşturacağız"

Dervişoğlu: "Akşener’i İzmirlilerle Buluşturacağız"
MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener, 7 Mayıs'ta İzmir Gündoğdu meydanında partililere seslenecek.

MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener, 7 Mayıs'ta İzmir Gündoğdu meydanında partililere seslenecek. MHP eski İzmir İl Başkanı ve Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, "Bir Türk anasını İzmirlilerle buluşturacağız" dedi.

MHP eski İzmir İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu, MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener'in İzmir ziyareti öncesi Kaya Prestige Otel'de basın toplantısı düzenledi. Çok amaçlı salonların ihtiyaçlarını karşılamadığını, bu sebeple halkla meydanlarda buluşmaya başladıklarını ifade eden Dervişoğlu, "Sayın Meral Akşener, mitingini 8 Mayıs Pazar Anneler Gününden bir gün önce 17.00'de Alsancak Gündoğdu meydanında yapacak. Türk anasını İzmirlilerle buluşturacağız. İzmir'in bir Türk anasını demokrasi şahsiyetini bağrına basacağına inanıyorum" diye konuştu.

"KENDİNİ SEÇEN DELEGENİN İRADESİNDEN KAÇAN ZİHNİYET"

MHP'nin 15 Mayıs kurultay ilanının gazetelerde çıktığını hatırlatan Dervişoğlu, "Artık bu ilanı gören kurultayın yapılacağına ikna olmuştur. Bu kongrenin gerçekleşmesini istemeyenler var. Kimileri kaybedeceklerini bildiklerinden kimileri de kazanamayacaklarını gördüklerinden zaman zaman sosyal medya üzerinden manipülasyon yapılıyor. Bu delege 21 Mart 2015 tarihinde Devlet Bahçeli'yi seçti. Kendini seçen delegenin iradesinden kaçan zihniyet kendisini sorgulamalıdır" ifadelerini kullandı.

"ADAYLARI BİRLEŞTİREN İRADENİN ÖNEMSENMESİ LAZIM"

Dervişoğlu, gazetecilerin, muhalif adayların 2. en fazla oy alan adayın etrafında birleşip birleşmeyeceği yönündeki sorusuna da "Adayların birleşmesinden ziyade adayları birleştiren iradenin önemsenmesi lazım. MHP'nin hepsi birbirinden kıymetli üst kurul delegeleri o tarihi anda kararını verecektir" diye yanıt verdi.

"DİSİPLİN SİYASİ TARİHİMİZE YÜZ KARASI OLARAK GEÇEBİLİR"

MHP yönetiminin muhalif adaylara imza veren delegeleri disipline göndermesine tepki gösteren Dervişoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Adaylardan bazılarıyla ilgili disiplin kurullarında hukukla bağdaşmayacak kararların alınacağına dair bilgi ediniyoruz. MHP bunu yaparsa o zaman kendi konumlarını tartışır hale getirir. Siyasi tarihimize yüz karası olarak geçebilir. Disiplin uygulaması ve imza veren delegelerin partiden ihracı konuşuluyor. MHP "milliyetçilik ve demokrasi birbiriyle ikiz kardeştir" diyenlerin kurduğu bir siyasi yapıdır. Bunları birbiriyle çelişir hale getirirseniz millete karşı bedel ödemek zorunda kalırsınız."

"O MUKAYESEDEN KENDİLERİ ZARAR GÖRÜR"

Dervişoğlu, MHP İzmir İl Başkanlığının Bornova Cumhuriyet meydanında yapacağı Türkçülük günü kutlamaları için de "Birileri Gündoğdu meydanındayken MHP İzmir İl Başkanlığı Bornova'da toplantı yapıyorsa o mukayeseden kendileri zarar görür diye düşünüyorum" dedi.

Dervişoğlu: "Akşener’i İzmirlilerle Buluşturacağız"

Dervişoğlu: "Akşener’i İzmirlilerle Buluşturacağız"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim