• BIST 9079.97
  • Altın 2323.863
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9444
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Dershanelerin Kapanmasıyla Şartlar Eşitlendi

Dershanelerin Kapanmasıyla Şartlar Eşitlendi
Kırklareli iline bağlı Babaeski İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bayrak, dershanelerin kapatılmasıyla birlikte herkesin aynı eşit şartlarda yarışa...

Kırklareli iline bağlı Babaeski İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bayrak, dershanelerin kapatılmasıyla birlikte herkesin aynı eşit şartlarda yarışa başlamış olduğunu ifade etti.

Babaeski İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayrak, ücretsiz açılan okul kursları ve başarıları hakkında bilgi verdi. 2015-2016 yılı birinci döneminde örgün ve yaygın eğitimi destekleme ve yetiştirme kurslarına toplam bin 742 öğrencinin katıldığını söyleyen Bayrak, "Kurslarımız ortaokul ve liselerde özellikle son sınıflarına yönelik her sınıf seviyesinde olmasına rağmen son sınıflarda 8 ve 12'inci sınıflarda daha yoğun bir katılım söz konusu. Ortaokullardan toplam bin 53 öğrenci, liselerden 689 öğrenci katılımı var. Ortaokul ve liselerde toplam öğrenci sayımız 3 bin 500, bunların bin 750'si kurslara katılıyor. Her iki öğrenciden biri mutlaka okul kursuna katılıyor. Bu kurslar Milli Eğitim Bakanlığı örgün ve yaygın eğitimi destekleme ve yetiştirme kursları ücretsiz olarak veriliyor. Burada görev yapan öğretmenlerimize ek ders ücreti 2 katı ücret olarak ödeniyor. Öğretmenlerimiz için hem bir teşvik hem destek manasına geliyor bu" dedi.

"ÖĞRENCİMİZ TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLMUŞTUR"

Yeni açıklanan TEOG sınavında Atatürk Ortaokulu'dan Yiğithan Bektaş isimli öğrencinin tüm sorulara doğru yanıt verdiğini söylen Bayrak, "Öğrencimiz Türkiye birincisi olmuştur. Bu öğrencimiz yine yetiştirme kurslarından gelmektedir. Öğrenci yetiştirme kurslarına gelen öğrencilerin istatisliklerine baktığımız zaman gayet başarılı olduklarını görüyoruz. Okul kurslarının başlamasıyla birlikte velilerden de çok defa tebrik ve teşekkür telefonları artı İlçe Milli Eğitime gelerek teşekkür edenler oldu. Dershanenin olduğu dönemde velilere 3-4 bin lira ekstra yük geriyordu, devlet velilerimizin sırtından bu yükü almış oldu. Tüm dershanelerin kapatılmasıyla birlikte herkes aynı eşit şartlarda yarışa aynı mesafeden başlamış oldu. Toplam 39 kadrolu öğretmenimiz lisede,53 kadrolu öğretmenimiz ortaokul kurslarında, 15 ücretli öğrenimiz lise kurslarında, 11 ücretli öğretmenimiz de orta okul kurslarında görev aldılar. Kurslar yıl boyunca devam ediyor. Birinci dönemin sonunda tüm kurslar sonlandırılıp ikinci dönem yeni bir programla açılacak. Aynı zamanda da sömestr tatilinde de dileyen okullar kurslarına devam edebilecek. Birçok okulumuzda yaz kursu düzenledik, bu çocukların okula motivasyonu özellikle son sınıf öğrencilerinin hızlı bir sene önemli bir yıl onlar için önemli bir kurstu. Her ilçenin kendine göre dinamikleri var. Küçük ilçelere göre kıyaslamak ya da merkeze göre kıyaslamak bize doğru sonuçlar vermez. Biz kendi açımızdan geçen yıl devlet okulları arasında il birincisi ve il ikincisi bizim ilçemizden. Bu yılda bir il birincimiz var. Bunu gelenek haline getirip, nasıl Kırkpınar'da üç defa üst üste birinci olan altın kemeri alıyorsa biz bir defa daha birinci olduğumuzda altın kemeri almış olacağız" diye konuştu.

Dershanelerin Kapanmasıyla Şartlar Eşitlendi

Dershanelerin Kapanmasıyla Şartlar Eşitlendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim