• BIST 9101.45
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Derneklerden Başkan Karaosmanoğlu’na Ziyaret

Derneklerden Başkan Karaosmanoğlu’na Ziyaret
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Orman İşçileri Derneği ve Marmara Yörük ile Oğuz Boyları Konfederasyon üyelerini makamında...

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Orman İşçileri Derneği ve Marmara Yörük ile Oğuz Boyları Konfederasyon üyelerini makamında konuk etti.

Orman İşçileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Marmara Yörük ve Türkmen Dernekleri Federasyonu ile Oğuz Boyları Konfederasyon yöneticileri, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nu ziyaret etti. Kent üzerinde her derneğin önemli fikirler üretmesine değer verdiğini belirten Başkan Karaosmanoğlu, "Yerel yönetimlerde STK'ların varlığına ve ürettiği yeni yaklaşımlara çok kıymet veriyorum. 2004'ten itibaren büyük hamleler olarak gerçekleştirdiğimiz ağaç ve fidan dikimleri büyük bir çalışmanın sonucudur. Şunu ifade etmeliyim ki "Yeşil Kocaeli" hepimizin eseridir" dedi.

Oluşturulan hatıra ormanlarının çevre konusunda ne kadar duyarlı olunduğunun en güzel örneklerinden birisi olduğunu kaydeden Başkan Karaosmanoğlu, "Bize yakışan ve toplumumuza yapılmış en güzel hizmetlerin başında ağaçlandırma çalışmalarımız gelmektedir. Bizim inancımızda ve kültürümüzde ağaç dikmek çok önemli bir yer tutmaktadır. Peygamber Efendimizin hadisi şeriflerinde; "Kıyamet koparken dahi sizden birinizin elinde bir hurma dalı bulunur da, kıyamet kopmadan dikmeye gücü yetecekse, mutlaka onu diksin, bırakmasın" buyurmuşlardır. Düşünün ki, ağaç dikmenin önemini ve faziletini bundan daha iyi ifade eden bir söz olabilir mi?" diye konuştu.

Kocaeli nüfusunun 1 milyon 770 bin civarında olduğunu vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, "Artık Kocaeli, Türkiye'nin yükselen kutup yıldızıdır. Ama veriler bize gösteriyor ki, 10-15 yıllık süreçte nüfusumuz 3 milyonu bulacak. Bunun şehirde yaşayan ve artan nüfusumuzla birlikte ihtiyaçlarımız da artmaya devam ediyor. Dünyanın en güzel metropollerinden birini, hayallerimizi süsleyen Kocaeli'yi hep birlikte, sizlerin de desteğiyle; El ele, gönül gönüle inşa etmeye devam ediyoruz. Çok yol aldık, çok mesafe kat ettik. Türkiye'ye ve dünyaya model olacak projeler gerçekleştirmeye devam ediyoruz ve edeceğiz" açıklamasını yaptı.

Orman İşçileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak 2015'te faaliyete başladıklarını belirten dernek başkanı Yüksel Işık, dernek merkezinin Kocaeli olduğunu ifade ederek diğer illere ve bölgelere de yayılacakları bilgisini Başkan Karaosmanoğlu'na verdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim