• BIST 9524.59
  • Altın 2486.75
  • Dolar 32.5537
  • Euro 34.7023
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Dernek Beyannamesi Vermeyenler Dikkat

Dernek Beyannamesi Vermeyenler Dikkat
Malatya İl Dernekler Müdür Vekili İhsan Ercan, dernek beyannamesi konusunda dernekleri uyararak, beyanname vermeyen derneklere 881 TL idari para cezası uygulanacağını...

Malatya İl Dernekler Müdür Vekili İhsan Ercan, dernek beyannamesi konusunda dernekleri uyararak, beyanname vermeyen derneklere 881 TL idari para cezası uygulanacağını belirtti.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Malatya İl Dernekler Müdür Vekili İhsan Ercan, derneklerin, beyannamelerini Dernekler Bilgi Sistemi (DERBİS) üzerinden göndermesi gerektiğini ifade etti. Ercan, "Derneklerimizin her yıl vermekle yükümlü oldukları dernek beyannamelerini zamanında teslim etmek ve son günlerde sistemde oluşacak yoğunluktan etkilenmemek üzere beyannamelerini göndermeleri gerekmektedir. Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından beyanname verilmesi ile ilgili uyarı mesajları atılmasına rağmen, beyanname vermekle yükümlü olan 401 derneğimizin dernek beyannamesini vermediğini görüyoruz. Beyanname vermeyen dernek sayısının çokluğu dikkat çekiyor. 5253 sayılı Dernekler Kanunu kapsamında beyanname vermeme ceza miktarı 881 TL'dir. Bu ceza 5253 sayılı Dernekler Kanunu'na göre dernek başkanına uygulanmaktadır. Derneklerimizin beyannamelerini DERBİS üzerinden bildirmeleri ve bununla ilgili olarak derneklerimizden DERBİS şifrelerini almayan derneklerimiz var ise biran önce almaları gerekiyor" şeklinde konuştu.

Ercan, derneklerin beyannamelerini DERBİS sisteminden girerken, Vergi Kimlik Numarası ile girmesi gerektiğini belirtti. Ercan, "Vergi Kimlik Numaraları olmayan derneklerin bir an önce Vergi Kimlik Numaralarını almak için Malatya Vergi Dairesi Başkanlığı Vergi Dairesi Müdürlüklerine müracaat etmeleri gerekmektedir. Beyannamesini gönderen derneklerimiz 0422 324 51 50 nolu telefonumuzdan, bilgi alabilir. Derneklerin cezalı duruma düşmemeleri için 30 Nisan 2016 tarihini beklemeden, bir an önce dernek beyannamelerini DERBİS sistemi üzerinden göndermelerini rica ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim