• BIST 9564.85
  • Altın 2489.343
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.8758
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C

Deriye Doğal İzler Bırakacak Tasarımcılar Seçildi

Deriye Doğal İzler Bırakacak Tasarımcılar Seçildi
Deri'n Fikirler Deri Tasarım ve Üretim Yarışması'nda finalde yarışacak deri mühendislerinden sonra tasarımcılar da seçildi.

Deri'n Fikirler Deri Tasarım ve Üretim Yarışması'nda finalde yarışacak deri mühendislerinden sonra tasarımcılar da seçildi.

Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından Türkiye'de deri endüstrisinin tasarım ve üretim kalitesini arttırmak amacıyla bu yıl 6. Kez düzenlenen Türkiye'deki tek deri tasarım yarışması "Deri'n Fikirler Deri Tasarım ve Üretim Yarışması"nda yarışacak tasarımcılar belirlendi. 10 tasarımcıdan 9 tanesi kadın tasarımcılardan oluştu.

Prof. Dr. Bahri Başaran, Canan Erdönmez, Elvan Özkavruk Adanır, Erkan Zandar, Neşem Ertan, Ogun Saltık, Rüştü Yanasavur, Selahattin Güven, Simay Bülbül, Süleyman Tahiroğlu ve Vasfi Ses Soyoğlu'ndan oluşan jüri finale kalan 10 tasarımcıyı belirlemek için Ege İhracatçı Birlikleri'nde bir araya geldi.

6. Deri Tasarım ve Üretim Yarışması'nda yarışacak deri mühendislerini geçtiğimiz günlerde Ege Üniversitesi Deri Mühendisliği Bölümünde gerçekleştirdikleri mülakat ile belirlediklerini hatırlatan Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Deri'n Fikirler Deri Üretim ve Tasarım Yarışması Komite Başkanı Erkan Zandar, tasarımcıların da belirlenmesiyle birlikte deriye doğal izler bırakacak takımların oluştuğunu kaydetti.

Deri sektöründe uygulanabilir özgün fikirleri geliştirmek, genç yeteneklere destek vererek uzun vadede ülkemizdeki deri sektörüne katkıda bulunmalarını sağlamak istediklerini anlatan Zandar, "Tekstil-moda tasarım bölümlerinde okuyan üniversite öğrencileri ya da mezunlarıyla, deri mühendisliği eğitimi alan üniversite öğrencilerinden ya da mezunlarından oluşan finalistlerimizden önümüzdeki günlerde eşleştirme yaparak 10 takım belirleyeceğiz. Takımlar, bu yılki ana temamız olan Doğal İzler'e uygun tasarımlarını birlikte ürüne dönüştürecekler. Türk deri sektörünün katma değerli ürün ihracatı için sektör olarak, Ar-Ge, tasarım ve markalaşmaya yatırım yapmaya devam edeceğiz. 2023 yılı için belirlediğimiz 5.2 milyar dolar ihracat hedefine ulaşacak çalışmalarımızı kesintisiz sürdüreceğiz" diye konuştu.

FİNALE KİMLER KALDI?

6.Deri Tasarım ve Üretim Yarışması'nda finale kalan tasarımcılar; "Ayşe İlayda Erden, Başak Koç, Burçin Karaboz, Ceren Yazıcı, Ece Metiner, Emine Karaşahin, Gökçe Ege Gürbüz, Mertcan Öztekin, Müğe Tuğru ve Selin Sarı" oldu. Finale kalan 10 tasarımcının 9'u kadın tasarımcılardan oluştu. Tasarımcılar, "Berke Özhan, Can Mengüş, Fatih Genç, Fatma Şen, Gizem Altunay, Gülşah Eliçetin, Nursena Selçuk, Onur Bozkurt, Özden Cansöz ve Tuğçe Çağlayan"dan oluşan Deri Mühendisleri ile takım oluşturacak.

4 ADET ÜRÜN TASARLAYACAKLAR

Tekstil ve Moda Tasarım ve Deri Mühendisliği Bölümlerinde lisans-lisansüstü öğrenci veya ilgili bölümlerden mezun yarışmacıların tasarım ve üretime yönelik atölye çalışmalarıyla katılacağı Derin Fikirler Deri Üretim ve Tasarım Yarışmasında 1 tasarımcı ve 1 deri mühendisinden oluşan takımlar, tasarlanan 6 adet dokuyu deriye uygulayacak ve bu derileri kullanarak en az bir tanesi ayakkabı olmak üzere 4 adet ürün üretecek.

HEM PARA, HEM YURTDIŞINDA EĞİTİM KAZANACAKLAR

Deri'n Fikirler Deri Tasarım ve Üretim Yarışması'nda birinci olacak takım 10 bin TL, ikinci takım 6 bin TL ve üçüncü takım 4 bin TL'lik ödülün sahibi olacak. "2008/2 Sayılı Tasarım Desteği Hakkında Tebliğ ile Uygulama Usul ve Esasları" çerçevesinde Ege İhracatçı Birlikleri'nin Ekonomi Bakanlığı'na sunacağı projenin onaylanması durumunda, birinci olan takımın tasarımcısına, Ekonomi Bakanlığı tarafından yurt dışında eğitim hakkı da verilebilecek. 6. Deri Tasarım ve Üretim Yarışması'nın final defilesi ise 02 Haziran 2016 tarihinde gerçekleştirilecek.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim