• BIST 9112.89
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Deriye doğal izler bırakacak mühendisler seçildi, sıra tasarımcılarda

Deriye doğal izler bırakacak mühendisler seçildi, sıra tasarımcılarda
Deri endüstrisinin tasarım ve üretim kalitesini arttırmak amacıyla Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen ve Türkiye'deki...

Deri endüstrisinin tasarım ve üretim kalitesini arttırmak amacıyla Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen ve Türkiye'deki tek deri tasarım yarışması olan Deri'n Fikirler 6. Deri Tasarım ve Üretim Yarışması'nda mücadele eedcek deri mühendisi 10 genç belirlendi. 22 Ocak 2016 tarihine kadar başvuracak tasarımcılardan finale kalacak 10'uyla takım olacak deri mühendisleri, bu yılki ana teması "Doğal İzler" olarak belirlenen yarışmada yeteneklerini sergileyecek ve deriye doğal izler bırakacak.

Yarışmaya katılacak mühendisler için Ege Üniversitesi (EÜ) Deri Mühendisliği Bölümü'nde mülakat yapıldı ve 10 kişi seçildi. Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Deri'n Fikirler Deri Üretim ve Tasarım Yarışması Komite Başkanı Erkan Zandar, sektörde uygulanabilir özgün fikirler geliştirmek, genç yeteneklere destek vererek uzun vadede ülkedeki deri sektörüne katkıda bulunmalarını sağlamak istediklerini söyledi. Zandar, "Yarışmada tekstil moda tasarım bölümlerinde okuyan üniversite öğrencileri ya da mezunlarıyla deri mühendisliği eğitimi alan üniversite öğrencilerinden ya da mezunlarından takımlar oluşturarak, hem tasarımı hem de deride uygulamayı hayata geçiriyorlar. Yarışma, bu yönüyle dünyada bir ilk özelliğini taşıyor." dedi.

'KATMA DEĞERLI ÜRÜN İHRACATI TASARIMLA MÜMKÜN'

Türkiye deri sektörünün, 2023 yılı için 5,2 milyar dolar ihracat hedefi belirlediğini kaydeden Zandar, "Türk deri sektörünün 2023 yılı hedeflerine ulaşmasında, tasarımlı ürünler itici güç olacak. İhracatta katma değeri, tasarımlı ürünlerle arttırmak mümkün. Sektör olarak ar-ge, tasarım ve markalaşmaya yatırım yapmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

FİNALE KALANLAR VE JÜRİ

Deri'n Fikirler 6. Deri Tasarım ve Üretim Yarışması'na katılacak mühendisleri seçme mülakatında Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan yardımcıları Erkan Zandar ve Süleyman Tahiroğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Rüştü Yanasavur, Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Genel Sekreter Yardımcısı Çiğdem Önsal, deri mühendisi Ogün Saltık, EÜ Deri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Behzat Oral Bitlisli ile akademisyenler Prof. Dr. Bahri Başaran, Doç. Dr. Hasan Özgünay, Doç. Dr. Mehmet Mete Mutlu ve Arş. Gör. Nilay Örk görev aldı. Finale kalan deri mühendisleri ise şunlar: Berke Özhan, Can Mengüş, Fatih Genç, Fatma Şen, Gizem Altunay, Gülşah Eliçetin, Nursena Selçuk, Onur Bozkurt, Özden Cansöz ve Tuğçe Çağlayan.

DÖRT ADET ÜRÜN TASARLAYACAKLAR

Tekstil ve Moda Tasarım ile Deri Mühendisliği bölümlerinde lisans ve lisansüstü öğrenci veya ilgili bölümlerden mezun yarışmacıları,n tasarım ve üretime yönelik atölye çalışmalarıyla katılacağı yarışmada bir tasarımcı ve bir deri mühendisinden oluşan takımlar, tasarlanan altı adet dokuyu deriye uygulayacak. Bu derileri kullanarak, en az biri ayakkabı olmak üzere dört adet ürün imal edecek.

HEM PARA HEM YURTDIŞINDA EĞİTİM KAZANACAKLAR

Deri'n Fikirler 6. Deri Tasarım ve Üretim Yarışması'nda birinci olacak takım 10 bin, ikinci 6 bin, üçüncü 4 bin liralık ödülün sahibi olacak. 2008/2 Sayılı Tasarım Desteği Hakkında Tebliğ ile Uygulama Usul ve Esasları çerçevesinde EİB'nin Ekonomi Bakanlığı'na sunacağı projenin onaylanması durumunda, birinci olan takımın tasarımcısına, bakanlık tarafından yurtdışında eğitim hakkı da verilebilecek.

Deriye doğal izler bırakacak mühendisler seçildi, sıra tasarımcılarda

Deriye doğal izler bırakacak mühendisler seçildi, sıra tasarımcılarda

Deriye doğal izler bırakacak mühendisler seçildi, sıra tasarımcılarda

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim