• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 25 °C

Derince Ko-mek İç Anadolu Sergisi Açıldı

Derince Ko-mek İç Anadolu Sergisi Açıldı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK) ilçe sergilerinin beşincisini İç Anadolu konseptiyle Derince'de sergiledi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK) ilçe sergilerinin beşincisini İç Anadolu konseptiyle Derince'de sergiledi.

Yedi coğrafi bölgenin kültürel ekonomik ve fiziksel özelliklerini ilçe sergilerinde yansıtan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek KO-MEK ilçe sergilerine devam ediyor. Yıl sonu sergilerinde her ilçede farklı bölgenin konseptini yansıtan KO-MEK, bu kez İç Anadolu konseptiyle Derince ilçe sergisini açtı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği sergide iç Anadolu bölgesine ait tüm görselleri görmek mümkün. Mevlanadan Nasrettin hocaya, peri bacalarından iç Anadolu kına gecelerine kadar birçok kültürel ve fiziksel görselin kullanıldığı sergi katılanlardan tam not aldı. Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde açılan sergiye Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, Derince Kaymakamı Mesut Yıldırım yanı sıra kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış öncesinde KO-MEK usta öğreticilerinden oluşan müzik grubu açılışa katılanlara müzik dinletisi sundu. Daha sonra sahneye çıkan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları sanatçısı Mehmet Beyazıt Uzgaş ve İnci Cevher Uzgaş katılımcılara unutulmaz duygu dolu anlar yaşattı. Derince ilçe sergisinin konseptini de oluşturan İç Anadolu bölgesinin tarihini Mevlana'nın ve Yunus Emre'nin öz Türkçe eserleri ile anlatan Uzgaş çifti, dinleyenleri iç Anadolu bölgesinin zengin kültürüne kısa ve keyifli bir yolculuğa çıkarttı.

Kursiyerler adına konuşma yapan Remziye Kışla, "KO-MEK'te katıldığım her kurs her proje hayatıma anlam kattı, Katıldığım Aile Okulu Eğitim Programı ile aile içi iletişim becerilerini kazandım. Eşimle, çocuklarımla daha sağlam iletişimler kurdum. Hayata ve insanlara Ebu Cehil'in gözüyle değil Ebu Bekir'in gözüyle bakmayı öğrendim. Benim için KO-MEK muhtaç duyduğumuz gıda gibi, sığındığım bir liman gibi oldu" dedi.

KO-MEK'te her geçen gün eğitimdeki kalitenin arttığını ve eğitimlerin daha verimli hale geldiğini ifade eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "KO-MEK olarak arı gibi bal yapmaya, halkımıza faydalı olmaya devam edeceğiz. Hepimizin görevi faydalı, hayırlı insan olmaktır" dedi.

Karaosmanoğlu, "Cumhurbaşkanımız sayesinde zincirleri kırdık, olmaz denilen her şeyi yaptık, inşallah perşembe günü Körfez Geçiş Köprüsü'nün son tabyasının de kaynağını Cumhurbaşkanımız ve devlet erkânının katılımıyla yapıp İzmir otoyolunun 50 kilometrelik bölümünü trafiğe açacağız" şeklinde konuştu. Hayallerin bir bir gerçekleştiğini ifade eden Karaosmanoğlu "İçimizde aşk varsa bir şeyler üretebiliriz" diyerek sergi açılışına katılan herkese teşekkür etti.

Evlenecek genç kızlara KO-MEK Bohçası hazırlayan kursiyerler, Derince İlçe sergisinde paylaşma ve yardımlaşma örneği göstererek önceden hazırlanan KO-MEK bohçasını önümüzdeki günlerde dünya evine girecek olan kursiyerlere hediye etti. Konuşmaların ardından tüm protokol ve kursiyerler açılış kurdelesini keserek sergi alanını gezdi. Vatandaşlar ile birlikte sergiyi gezen Karaosmanoğlu kursiyerler ile tek tek ilgilenerek ürünler hakkında bilgi aldı. Açılışı gerçekleştirilen ?Derince İlçe Sergisi'nde el sanatları, yemekleri, fotoğrafları, giyimi, resimleri ve müzikleri ile tam bir ??İç Anadolu Bölgesi kültürünün hakim olduğu gözlendi. Yörenin kaşık oyunu ve kına gecesi canlandırması izleyicilerden tam not aldı.

Derince Ko-mek İç Anadolu Sergisi Açıldı

Derince Ko-mek İç Anadolu Sergisi Açıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim