• BIST 8718.11
  • Altın 2244.661
  • Dolar 32.3343
  • Euro 35.1498
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Derbide gol çıkmadı

Derbide gol çıkmadı
Süper Lig'in 9. haftasında Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan derbi mücadelesi, 0-0 berabere tamamlandı.

Süper Lig'in 9. haftasında Galatasaray ile Fenerbahçe Türk Telekom Stadı'ndaki derbi maçta karşı karşıya geldi.

3. dakikada Belhanda'nın sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta, ceza sahasında oluşan karambol sonrası topu önünde bulan Tolga Ciğerci, meşin yuvarlağı Feghouli'ye bıraktı. Bu futbolcunun şutunda, savunmaya çarpan top kornere gitti.

20. dakikada orta sahadan atılan uzun pasta topu kontrol ederek ceza sahasına giren Gomis'in vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Kameni'de kaldı.

30. dakikada Maicon'un sağdan ortasında, ceza sahasında Belhanda'nın gelişine yaptığı vuruşta top üstten auta çıktı.

40. dakikada Giuliano ile girdiği verkaç sonrası ceza sahasının sağ çaprazında topu kontrol eden Janssen'in şutunda, meşin yuvarlak yandan dışarı gitti.

43. dakikada Valbuena'nın pasıyla ceza sahası sol çaprazında kaleci Muslera ile karşı karşıya kalan Janssen'in yaptığı vuruşta, kaleye paralel giden top uzak taraftan oyun alanını terk etti.

Karşılaşmanın ilk yarısı, 0-0 berabere tamamlandı.

İkinci yarı

49. dakikada Feghouli'nin soldan ortasında arka direkte Gomis'in indirdiği topa penaltı noktası gerisinde Tolga Ciğerci'nin yaptığı kafa vuruşunda, kaleci Kameni'nin son anda müdahalede bulunduğu meşin yuvarlak yandan kornere gitti.

68. dakikada Feghouli'nin soldan yaptığı ortada, ceza sahasında Maicon'un kafa vuruşunda top yandan auta çıktı.

73. dakikada ara pasıyla Fenerbahçe ceza sahasına giren Belhanda, kaleci Kameni ile ikili mücadelesinde yerde kaldı. Hakem Cüneyt Çakır, penaltı bekleyen Belhanda'yı kendisini aldatmaya yönelik harekette bulunduğu gerekçesiyle ikinci sarıdan kırmızı kartla oyundan ihraç etti.

Kalan sürede önemli pozisyon olmadı ve müsabaka 0-0 berabere sonuçlandı.

Galatasaray'ın derbi galibiyeti hasreti sürüyor

Fenerbahçe ile evinde 0-0 berabere kalan Galatasaray, derbi maçlardaki galibiyet hasretine yine son veremedi.

Taraftarı önünde rakibini yenerek zirvede yerini daha da güçlendirmek isteyen sarı-kırmızılı ekip, Belhanda'nın kırmızı kart görmesiyle son bölümünü 10 kişi oynamak zorunda kaldığı maçta 1 puanla yetindi.

Ligde namağlup liderliğini sürdüren sarı-kırmızılı takım, 9. hafta sonunda puanını 23'e çıkardı.

Derbilerde yüzü gülmedi

Geride kalan 2 sezonda hiç derbi müsabakası kazanamayan Galatasaray, bu sezonun ilk derbisinde de istediği sonucu alamadı.

Üst üste 9. derbisinde galibiyete ulaşamayarak kötü bir seri elde eden sarı-kırmızılı takım, 5 yenilgi ve 4 beraberlik elde edebildi.

Galatasaray, Fenerbahçe derbisini beraberlikle tamamlayarak Süper Lig'deki yenilmezlik serisini 13 maça çıkardı.

Yardımcı hakeme yabancı madde

Karşılaşmanın 59. dakikasında yardımcı hakem Tarık Ongun, tribünden atılan yabancı madde nedeniyle yerde kaldı.

Hakem Cüneyt Çakır, verdiği bazı kararlar nedeniyle saha içinde Galatasaraylı futbolculardan tepki görürken, bu esnada tribünler de hareketlendi.

Tribünen atılan yabancı madde kafasına isabet eden yardımcı hakem Tarık Ongun ise bir anda yerde kaldı. Yerde kaldığı alanda da yabancı maddelerin hedefi olan Tarık Ongun'u Fenerbahçeli futbolcular saha içine aldı.

Bu süreçte oyun kısa süre duraklarken, daha sonra maça devam edildi.

Tudor ve Kocaman arasında gerginlik

Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor ve Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman arasında maçın henüz ilk dakikalarında kısa süreli bir gerginlik yaşandı.

Müsabakanın 8. dakikasındaki bir pozisyon sonrası iki takım yedek kulübesi arasında tartışma yaşanırken, Igor Tudor rakip takım yedek kulübesine doğru yöneldi. 

Kocaman'la ağız dalaşına giren Tudor'u, araya giren dördüncü hakem ve görevliler sakinleştirdi. Aykut Kocaman, Tudor'a eliyle işaret yaparak sakin olmasını istedi.

Öte yandar Tudor, ikinci yarıda ise Fenerbahçeli oyuncu Neustaedter'le saha kenarında bir tartışma daha yaşadı.

Fenerbahçe, Kadıköy'e 1 puanla dönüyor

Fenerbahçe, Süper Lig'in 9. haftasında Galatasaray deplasmanından bir puanla döndü.

Fenerbahçe, derbiden bir puanla ayrılınca lider Galatasaray'la arasındaki 8 puanlık farkı da eritme şansını kullanamadı.

Son 9 derbiyi kaybetmedi

Fenerbahçe, Süper Lig'de oynadığı son 9 derbiyi de kaybetmedi.

Sarı-lacivertliler, son 2 yılda Galatasaray ve Beşiktaş'la oynadığ 9 derbide 4 galibiyet, 5 beraberlik aldı.

Galatasaray'a karşı seri 6 maça çıktı

Fenerbahçe, Süper Lig'de Galatasaray'a karşı oynadığı son 6 maçta da yenilmedi.

Sarı-lacivertliler, rakibine son olarak 3 yıl önce 18 Ekim 2014'te Türk Telekom Stadı'nda 2-1 yenilmişti. Daha sonraki 6 maçta sarı-lacivertliler, Galatasaray'a karşı üçer galibiyet ve beraberlik elde etti.

Galatasaray Teknik Direktörü Tudor

Galatasaray'ın teknik direktörü Igor Tudor, karşılaşlmanın ardından yaptığı açıklamada, maç içinde yaşadıkları talihsizliklerin sonuca etki ettiğini söyledi.

Tudor, maç içinde yaşadıkları şansızlıklara değinerek, "Serdar Aziz'in sakatlanması ve Belhanda'nın atılması maçı etkiledi." dedi.

Cüneyt Çakır'a destek verdi 

Igor Tudor, ligde lider olarak giden Galatasaray'ın önünün kesilmeye çalışıldığı yönündeki yorumlar hatırlatılarak, hakem Cüneyt Çakır'ın kararlarıyla ilgili soru üzerine, Çakır'a destek veren ifadeler kullandı. 

Cüneyt Çakır ve hakem kararları konusundaki açıklamalarına "Gizli güçler var" şeklinde esprili bir şekilde başlayan Tudor, "Ben Cüneyt Çakır'a güveniyorum. Bir hata yaptıysa da bilerek yaptığını düşünmüyorum. Bu benim düşüncem." şeklinde konuştu.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Kocaman

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ise Galatasaray'ın puan farkını artırmak, kendilerinin ise düşürmek için sahaya çıktığını belirterek, şöyle konuştu:

"Derdimizi azaltacak bir fırsattı. İki takım birbirinin zaaflarına uygun oynamaya çalıştı. İlk yarı maçı koparacak duruma geldik, pozisyonları değerlendiremedik. İkinci yarı da bu ritmimizi sürdürme amacındaydık. Düşündüğümüz gibi olmadı ve ikinci yarı Galatasaray, 10 kişi kalana kadar tamamen ritmi elinde tuttu. Kırmızı karta kadar olan bölüm ikinci yarıda bizim sahamızda geçti. Kırmızı karttan sonra topun kontrolünü aldık ama sonuca gidecek hamleleri yapamadık. Bizim açımızdan bakıldığı zaman 10 kişi kalan rakibimiz karşısında çok sevindiğimiz bir sonuç değil."

"Cüneyt Çakır'ın, bir takımı öne çıkarma niyeti yoktu"

Aykut Kocaman, derbinin hakemi Cüneyt Çakır'ın herhangi bir takımı öne çıkarma gibi bir niyetinin olmadığını dile getirdi.

Bu tip atmosferlerde maç yönetmenin zorluğuna dikkati çeken Kocaman, sözlerine şöyle devam etti:

"Hakemlere hak vermemeye çalışmak büyük insafsızlık olur. Zor bir ortam. Bu bütün statlarda geçerli. Ne olursa olsun her karar 'bize verilsin.' duygusu var. Bizim aleyhimize de bugün çok net kararlar verildi. İki taraf aleyhine de teraziyi kaçıran kararlar verdiği bir gerçek. Attığımız gol gri. Verilebilir de verilmeyebilir de. Penaltı pozisyonu da böyle. Çok ortada kararlardı. Cüneyt Çakır'ın kafasında herhangi bir takımı öne çıkarma niyeti yoktu. Oyunu, olağan akışına bırakmaya çalıştı."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim