• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Derbi tehlike altında!

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak 11. haftada oynanacak olan derbi öncesi, 'play-off' alarmı verildi.
Brezilya'da düzenklenecek olan Dünya Kupası için play-off karşılaşmaları Kasım ayında oynanacak. Her kıtada farklı günlere yayılan elemeler Avrupa için 15-19 Kasım olarak belirlendi. Afrika'da rövanşlar 16 Kasım, diğer kıta elemeleri ise ilk maçlar 13-14 rövanş ise 20 Kasım'da oynanacak.
 
Türkiye Süper Ligi'ni ilgilendiren maçlar ise oldukça fazla. Afrika elemeleri 16 Kasım'da oynanacak ve ülkemizden birçok oyuncu bu rövanş karşılaşmalarında forma giyecek. Başta Galatasaray ve Fenerbahçe olmak üzere yıldız isimler Dünya Kupası vizesi arayacak. Gözleri derbide olan futbolcuların akılları da Dünya Kupası Afrika Elemeleri rövanş maçlarında olacak. Kriz ise burada başlıyor.
 
Derbi büyük risk altında
 
Fenerbahçe'den Emenike, Webo ve Sow ülkeleri adına tur bileti arayacak. Galatasaray'da ise Drogba, Chedjou ve Dany Afrika Elemeleri'nde forma giyecek. Trabzonspor'dan Zokora'da ülkesi adına ter dökecek. Avrupa ve Okyanusya Elemeleri'nde de birçok futbolcu milli takımlarının yolunu tutacak. Fenerbahçe'de sakatlıklarını atlatırlarsa Meireles ve Bruno Alves Portekiz için, Galatasaray'da yeniden kadroya çağrılırsa Bruma baraj maçlarında oynayacak. Yine Galatasaray'dan Fernando Muslera da Uruguay adına kaleyi koruyacak. Beşiktaş'ta da Almeida yine Portekiz için sahaya çıkacak
 
Milli takımlardan uyarı gelecek
 
Özellikle Portekiz Milli Takımı Teknik Direktrü Bento, Türkiye'deki sert futboldan yakınmış ve oyuncularını sakatlık yüzünden oynatamadığını belirtmişti. 14 Kasım'da oynanmaya başlanacak ve 20 Kasım'a kadar sürecek olan iki ayaklı baraj maçları için milli takımlardan ülkemizdeki yıldız oyunculara da uyarı gelmesi bekleniyor. Özellikle sakatlık uyarısı alacak oyuncuların, derbi öncesi kafası karışacak. Türkiye'de ilk defa karşılaşılan bu durum karşısında TFF'nin de eli kolu bağlı durumda.
 
Mevcut durumda, Uruguay, Muslera için izin vermeme hakkına sahip. Özellikle Dünya Kupası’na katılmak için son derece kritik bir sınav öncesi kalecilerini erkenden kampa almak isteyebilirler. Galatasaray yönetimi erkenden Uruguay Futbol Federasyonu yetkilileriyle temasa geçerek özel izin almaya çalışabilir.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim