• BIST 9721.45
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 31 °C
  • İzmir 27 °C

Depresyonu önleyici besinler

Depresyonu önleyici besinler
Yediklerinizin mutluluğunuzla yakından bir ilgisi olduğunu biliyor muydunuz?

Enerjinizin düştüğünü farkettiğinizde size önereceğimiz bu besinleri tüketerek mutluluk hormonunuzu artırabilirsiniz. Özellikle B vitamini, omega 3 ve sağlıklı karbonhidratlar, sinir sisteminizi düzenlemede ve mutluluk hormonunun aktive olmasında oldukça etkili.

İşte depresyonu önleyen ve mutluluk veren besinler...
Ceviz

Günde tüketeceğiniz bir avuç ceviz, hem günlük magnezyum ihtiyacınızı karşılar hem de beyin sağlığınızı koruma da önemli rol oynar. Depresyonla savaşan, kemikleri güçlendiren ve yeni hücre oluşumuna yardımcı olan bu mucizevi kuruyemiş, güçlü bir antioksidan kaynağıdır. Hafızayı güçlendiren ve mutsuzluğa savaş açan bu değerli besini gün içerisinde mutlaka tüketin.
Ispanak
Zengin bir folik asit kaynağı olan ıspanak bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur. Vücuda enerji verir, mutsuzluğu önlemeye de destek olur. Ispanakla yapılan yemekleri bir türlü sevemiyorsanız, bu yeşil mucizeyi salatalarınıza ekleyebilirsiniz.
Muz
Potasyum ve B vitamini içeren muz öğle arası atıştırmalıkları için birebirdir. Tatlı krizlerini de önleyen bu lezzetli meyvenin içeriğindeki B vitamini, sağlıklı bir sinir sistemi için çok önemlidir. B vitamini stresi, gerginlikleri ve depresyonu önler. Potasyum ise saç, cilt ve tırnak sağlığı için büyük önem taşır.
Tam tahıllı ekmek
Vücudumuz yorgun olduğu zamanlarda enerji kazanmak için karbonhidratlara ihtiyaç duyar. Böyle zamanlarda zararlı karbonhidratlar yerine, tam tahıllı ekmek gibi sağlıklı karbonhidratlara yönelin. Tam tahıllı ekmekler, selenyum ve mineraller içerirler ve bağışıklık sistemini güçlendirerek serbest radikallerle savaşırlar. Yapılan araştırmalarda selenyumunun, göğüs, prostat, mide ve akciğer gibi pek çok önemli kanseri önlediğini ortaya koydu.
Hindi
Bir aminoasit çeşidi olan triptofan içeren hindi, vücutta serotonin hormonunun salgılanmasına yardımcı olur. Serotonin hormonu, yaygın olarak mutluluk hormonu olarak bilinir. Ayrıca hindi, güçlü bir protein kaynağıdır.
Yeşil çay
Yeşil çayda L-theanine isimli amino asit bulunuyor. Bu amino asit beyindeki alfa dalgalarını canlandırıyor. Yeşil çay etkisi sekiz saate kadar süren rahatlatıcı bir özelliğe sahip.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim