• BIST 8733.74
  • Altın 2240.593
  • Dolar 32.3341
  • Euro 35.1122
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C

Depreme aldırış etmeden alışverişe devam ettiler

Depreme aldırış etmeden alışverişe devam ettiler
Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki deprem anında yaşananlar bir marketin güvenlik kamerasına yansıdı.

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki deprem anında yaşananlar bir marketin güvenlik kamerasına yansıdı. Bir çiftin depreme aldırış etmeden alışverişe devam etmesi ise ilginç görüntüler oluşturdu.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) yapılan açıklamada, saat 18.53'te, merkez üssü Manisa'nın Saruhanlı ilçesi olan 5.1 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiği bildirildi. Depremin derinliği ise 8.2 kilometre olarak ölçüldü. İftara hazırlanan vatandaşlar panik yaşarken, deprem çevre il ve ilçelerden de hissedildi. Deprem sonrası can kaybı yaşanmazken, Saruhanlı, Gölmarmara ve Akhisar'a bağlı mahallelerinde bazı evlerde çatlaklıklar oluştu. Saruhanlı'nın Kumkuyucak Mahallesi'nde ise bir eski ev yıkılırken, 3 kerpiç evde de orta dereceli hasar meydana geldi. Saruhanlı'da ikamet eden Ahmet Öztekin, "Deprem olduğu sırada evdeydim. Çok fazla salladı bizi. Biz de dışarıya kaçtık. Çok korktuk. Sallıyor bakalım nereye kadar götürecek bizi. Hiç durmadan sallanıyoruz. Allah'ın takdiri. Bu üçüncü deprem. Gün boyu artarda oldu" dedi.

Gölmarmara'da 35 evde hasar

Depremin şiddetinin hissedildiği Gölmarmara ilçesinde de bazı mahallelerdeki evlerde de hasar meydana geldi. Konuyla ilgili bilgi veren Gölmarmara Kaymakamı Zeyit Şener, "Tiyenli Mahallesi'nde 15'i ağır, 35 evin hafif hasarlı olduğunu belirledik. Neyse ki yaralı ve can kaybımız yok. Hasar gören evlerin çoğu kerpiçten yapılan evler. AFAD bölgeye 30 çadır getirdi. Tüm tedbirler alındı" dedi.

Alışverişe devam ettiler

Akşam saatlerinde 5.1 büyüklüğünde depremin meydana geldiği Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde bir marketin güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, market çalışanı koşarak korku içerisinde kasiyerin yanına sığınırken, o sırada markette bulunan bir çiftin depreme aldırış etmeden alışverişe devam etmesi şaşırttı.

Depreme aldırış etmeden alışverişe devam ettiler

Depreme aldırış etmeden alışverişe devam ettiler

Depreme aldırış etmeden alışverişe devam ettiler

Depreme aldırış etmeden alışverişe devam ettiler

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim