• BIST 9079.97
  • Altın 2324.125
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9426
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Depremde hayat kurtaran mobilyalar tasarım yarışması

Depremde hayat kurtaran mobilyalar tasarım yarışması
Kocaeli Üniversitesi 5. Uluslararası Deprem Sempozyumu kapsamında Mimarlık ve Tasarım Fakültesi tarafından düzenlenen "Depremde Hayat Kurtaran Mobilyalar"...

Kocaeli Üniversitesi 5. Uluslararası Deprem Sempozyumu kapsamında Mimarlık ve Tasarım Fakültesi tarafından düzenlenen "Depremde Hayat Kurtaran Mobilyalar" tasarım yarışması çerçevesinde hazırlanan eserlerden oluşan sergi Kocaeli Üniversitesi Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi'nde açıldı. Sergi açılışına rektör Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevnihal Erdoğan, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sema Göktaş, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Prof. Dr. Sadettin Hülagü, üniversite kent işbirliğinde özellikle üniversitelerin yaşadıkları kentlere rol model olma sorumluluğu taşıdığını söyledi. Prof. Dr. Hülagü, şöyle devam etti: "Bunun güzel bir örneğini bugün burada görüyoruz. Özellikle deprem anında yaşam şansını arttırması açısından güzel bir çalışma olmuş. Yarışmaya katılanlara teşekkür ediyorum." dedi.

Geçtiğimiz yıl üniversitede deprem sempozyumu düzenlediğini ve depremin değil binaların öldürdüğü gerçeğini bir kez daha hatırlatan Rektör Prof. Dr. Hülagü, şunları ifade etti: "Özellikle 1999 Marmara depremi sonrası ülkemiz insanlarında bilinçlenme, inşaat tekniklerinde değişiklikler oldu. Tabi ki temennimiz bu tür acıların bir daha yaşanmaması ama şu anda en tehlikeli şeylerden bir tanesi ağır hasarlı binaların orta ve hafif hasarlı binalara dönüştürme çabasıdır. Türkiye'nin mali gücü çok yüksek, güçlü bir ekonomimiz var. O sebeple bu tür hasarlı binaların yıkılıp yenilerinin yapılmasında fayda var."

Dekan Prof. Dr. Nevnihal Erdoğan ise deprem sempozyumu kapsamında düzenledikleri tasarım yarışması ile ilgili bilgiler verdi. Yarışmanın Türkiye çapında olduğunu belirten Prof. Dr. Erdoğan, "Ülke çapında mimarlar, iç mimarlar, endüstriyel tasarımcılar bu yarışmaya katıldı. Deprem sırasında binalar daha ön planda olsa da, mobilyaların yaralanmalara hatta can kayıplarına daha çok neden olduğunu biliyoruz. Bu yarışmayı yapmaktaki amacımız bu yaralanmaları ve can kayıplarını önlemeye yönelik yeni tasarımlar, yeni yaklaşımlar oluşturabilmekti." diye konuştu.

Yarışmada birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödüllerinin yanı sıra 2 proje mansiyona, 4 proje satın almaya ve 10 proje de sergilenmeye hak kazandı.Cihan

Depremde hayat kurtaran mobilyalar tasarım yarışması

Depremde hayat kurtaran mobilyalar tasarım yarışması

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim