• BIST 9079.97
  • Altın 2323.863
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9444
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

DENTUROD Başkanı Şen: “2023’te 50 milyon turist hedefimiz gerçekleşecek”

DENTUROD Başkanı Şen: “2023’te 50 milyon turist hedefimiz gerçekleşecek”
Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, darbe girişimi sonrası turizmde yaşananları değerlendirdi.

Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, darbe girişimi sonrası turizmde yaşananları değerlendirdi.

DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında turizmdeki gelişmeleri değerlendirerek, Türk turizminin durumunu tartışmaktan ziyade kazanılan demokrasi zaferinin konuşulması gerektiğini belirtti. 15 Temmuz'da gerçekleşen başarısız kalkışmanın asla kabul edilemeyeceğini belirten Şen, bu girişimin Türk demokrasisinin, Türk halkının demokrasiye olan inancı ve sağduyusu ile başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere hükümetimizin ve tüm siyasi partilerin kararlı tutumları ile önlendiğini söyledi. Turizm camiası olarak aydınlık geleceğe ait umutların hiçbir zaman yitirmeden muhafaza edileceğini belirtti.

Demokrasi nöbetine devam ettiklerini ifade eden Şen, "Şu an Türk turizminin durumunu tartışmaktan ziyade kazanılan demokrasi zaferinin konuşulması gerekir. Türk turizmcileri olarak hükümetimizin de desteği ile en kısa zamanda Türk turizmi parlak günlerine dönecektir. 2023'deki 50 milyon turist, 50 milyar dolar hedeflerine Türk turizmcileri olarak ulaşacaklarından kuşkularımız yok" diye konuştu.

Açıklamasının devamında Şen, "Özellikle kalkışma hareketinden sonra iki büyük pazarımız olan Almanya ve Rusya'dan hükümet ve tüketiciler tarafından olumsuz açıklama, davranış ve tutumun olmaması sevindirici bir gelişmedir. Tatilini yarıda keserek ülkesine dönmek isteyen yabancı ziyaretçilerin sayısı önemsenmeyecek kadar az olması da ayrı sevindirici bir gelişmedir. Ülkemizde birlik, beraberlik, demokrasiye inancımız hep beraber bir bütün olarak devam ettiği sürece aşamayacağımız hiçbir şey yoktur" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim