• BIST 8906.5
  • Altın 2239.313
  • Dolar 32.3406
  • Euro 35.1207
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

DENK’li vekiller yerlerini beğenmediler

DENK’li vekiller yerlerini beğenmediler
Hollanda'da 15 Mart'ta yapılan genel seçimlerinin ardından Hollanda Temsilciler Meclisi'nde partilerin yerleri ve milletvekillerin oturacağı sandalyeler belli...

Hollanda'da 15 Mart'ta yapılan genel seçimlerinin ardından Hollanda Temsilciler Meclisi'nde partilerin yerleri ve milletvekillerin oturacağı sandalyeler belli oldu. Hollanda'da ilk kez genel seçimleri katılan DENK Partisi yeni meclise protesto ederek başladı.

DENK Partisi Genel Başkanı Tunahan Kuzu, Selçuk Öztürk ve Farid Azarkan, meclisteki yerlerini beğenmeyerek, gösterilen yere oturmayıp protesto ettiler.

Seçimler sonrası Temsilciler Meclisi'nin ilk oturumunu ayakta izleyen ve yerlerine oturmayan DENK milletvekillerinin protestosu günün konuşulan konuları arasında yer buldu. DENK Partisi Genel Başkanı Tunahan Kuzu, "Bize gösterilen yere oturmayışımız ve tepkimiz meclis salonunun ara koridorlarına oturtulmak istenmemize karşıdır. Meclisin aldığı geçici kararı geçici de olsa protesto ederek bize gösterilen sandalyelere oturmadık ve ilk oturuma ayakta katıldık. Çünkü bize gösterilen yer milletvekili sayımıza göre hak ettiğimiz yerler değildi. Fakat önümüzdeki hafta tekrar partilerin ve vekillerin mecliste oturacakları yerler belirlenecek. Bugünkü protestomuz hak ettiğimiz yeri almak içindi" dedi.

Kuzu'dan Rutte'ye Hollanda - Türkiye krizi sorusu

Hollanda Temsilciler Meclisinde Türkiye Krizi ile ilgili yapılan toplantıda Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosluğu çevresinde yaşanan olaylarda iki Türk diplomatın gözaltına alınıp alınmadığını dair Başbakan Rutte'ye soru soran Kuzu, istediği cevabı alamadı. Seçimden sonraki ilk meclis toplantısında gündem Türkiye oldu. Konuyla ilgili Mark Rutte'ya iki Türk diplomatın 11 Mart gecesi gözaltına alınıp alınmadığını soran Kuzu, kaçamak cevap veren Rutte'nin soruyu iyi dinlemediği yönünde tepki gösterdi. Kuzu'nun sorusuna o gece yaşananların derinlemesine araştırıldığını söyleyen Rutte, Kuzu'ya "Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hollanda ve Almanya'yı "Nazi" ve "Faşist" olarak tanımlaması hakkında ne düşünüyorsun ?" sorusunu yöneltti. Kuzu daha önce de belirttiği gibi bu tür söylemleri kabul etmediklerini, ancak o gece yaşananların Türkiye ile diplomatik krize neden olmasından dolayı açıklığa kavuşması gerektiğini ve incelemeler tamamlandığında kamuoyu ile de paylaşılmasını istedi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim