• BIST 9061.94
  • Altın 2298.879
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0755
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Denizsiz Ankara’da gemi yürüdü

Denizsiz Ankara’da gemi yürüdü
Etimesgut Belediyesi 14. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür Festivali renkli görüntülerle sona erdi.

Etimesgut Belediyesi 14. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür Festivali renkli görüntülerle sona erdi. 10 gün süren ve Türk dünyası ile Anadolu kültürlerini sanatlarını buluşturan festivalin finalinde denizsiz Ankara'da gemi yürütüldü.

Kıbrıslı Türk modacı Abdullah Öztoprak'ın , "Fetih... İzler Bırakan': Tarihi Teatral Moda Gösterisi" ilgiyle izlendi. Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethi Etimesgut'ta canlandırıldı. Her türlü detayın düşünüldüğü gösteride özel olarak gemi yapıldı. Gemi Fatih'in karadan gemileri yürüttüğü gibi meydanda, tarihi kostüm giyen mankenlerce yürütüldü. Gemi, yaklaşık 100 bin kişinin arasından Selçuklu mimarisiyle inşa edilen Türk Beyleri Kent Meydanı'nda ilerledi. Önde mehteran arkasında fetih için karadan yürütülen gemi ve Osmanlı askerleri muhteşem görüntü oluşturdu.

Fetih için gemi yürütülürke, fethin manevi boyutu da unutulmadı. Meydanın dört bir yanında semazenler döndü. Meydanın duvarlarında yeniçeri askerleri bekledi. Hazerfan Ahmet Çelebi sahnesinde mankenler meydanda vatandaşların üzerinde uçuruldu. Tarihi akışa uygun olarak sahnelenen fetih büyük alkış aldı.

Finalde Azerbaycan gecesi de yaşandı. Etimesgut Belediyesi'nin kardeş şehri Şirvan'dan gelen Azeri heyet gösterileriyle festivalde yer aldılar. Dans gösterileri ve Azeri müzikleri büyük beğeni kazandı. Festivalin yalnız Ankara'dan değil, farklı illerden gelen misafirleri de vardı. Festivali 10 gün boyunca 7'den77'ye 1 milyona yakın kişinin ziyaret etti.

Mustafa Sandal da verdiği konserle Ankaralılara müzik ziyafeti sundu. Sanatçı gençlere evlilikle ilgili öğütler vermeyi de ihmal etmedi. Sanatçı, 2 saat boyunca eski ve yeni şarkılarından oluşan geniş repertuarıyla başkentlileri coşturdu. Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, konser sonrası sanatçıya plaket verdi, ve coşkulu kalabalık önünde özçekim yaptı.

Başkan Demirel, "Nasıl büyük komutan Fatih Sultan , gemileri karadan yürütüp İstanbul'u fethettiyse biz de denizi olmayan Ankara'da gemileri yürüttük. Festivalimize yakışır bir final oldu. Kültürlerimizi sanatlarımızı folklorumuzu sergiledik, kaynaştık, birliğimizi beraberliğimizi pekiştirdik. Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur. Biz de Türk'e ait ne varsa sahip çıkıyoruz. Bütün Türk dünyasını bu festivalli bir araya getiriyoruz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim