• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 23 °C

Denizli'den ihracat rekoru

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kocasert, birlik tarafından kasım ayında ulaşılan bu ihracat rakamının Denizli için rekor olduğunu söyledi.

DENİB Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kocasert, DENİB Nihat Zeybekci Toplantı Salonu'nda düzenlediği basın toplantısıyla, 2013 kasım ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi.

Kasım ayının sadece Denizli için değil, ülke için de hareketli, hayırlı ve bereketli bir ay olarak geçtiğini ifade eden Kocasert, bu dönemde ''Noel'' siparişlerinin yoğunlaşmasıyla ülke ihracatının yüzde 8,8'lik bir artış göstererek, 13 milyar 800 milyon dolara ulaştığını söyleyen Kocasert, bu rakamın aynı zamanda Türkiye'nin bu yıl içerisinde gerçekleştirdiği en yüksek ihracat rakamı olarak kayıtlara geçtiğine işaret etti.

Kocasert, bu dönem içerisinde DENİB tarihinde de ilk defa kayda alınan aylık ihracat değerinin 200 milyon doların üzerine çıktığını belirterek, şöyle konuştu:

"DENİB tarafından kayda alınan ihracat rakamlarında rekor kırdık. Kasım ayında Denizli'den gerçekleştirilen ihracat, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 21'lik artışla 224 milyon dolara ulaştı. Bu, birlik tarihinde bir ilk. DENİB'in ocak-kasım döneminde kayda aldığı ihracat ise yüzde 18 oranında artışla 1 milyar 953 milyon dolara yükseldi. Bu veri de yıllık rekorun kırılacağının bir habercisi. 2013 yılı ihracatımızın 2,1 milyar dolar eşiğini aşacağını şimdiden söyleyebiliriz. Birliğimizin 20. yılı olan 2013, gerçekten de gurur verici ihracat değerlerinin yakalandığı bir yıl oldu. TİM verilerine göre de 'süper lig' diye tabir ettiğimiz ilk 10 il arasında Denizli, hem kasım ayı için hem de ocak-kasım dönemi için en fazla ihracat artışı gerçekleştiren ikinci il oldu." 

Göreve geldikleri 3 yılı aşkın bir süre içesinde her zaman, "aylık 200 milyon dolarlık ihracat rakamını açıklama" gibi bir hayallerinin olduğunu dile getiren Kocasert, 20 yıllık birlik tarihinde, geçen yıl kasım ayında 187 milyon dolarlık rekora, bu yıl 224 milyon dolar ihracatla bir yenisini eklediklerini, Denizli olarak bunun haklı gururunu yaşadıklarını kaydetti.

Kocasert, küresel ekonomide beklentilere ilişkin değerlendirmelerde de bulunarak, oldukça çalkantılı bir dönemden geçildiğini, AB'de beklenen canlanmanın gerçekleşmediğini, bunun yanında ABD'de sıkı para politikasını gündemde olduğunu ve Ortadoğu'da demokrasi hareketleri ile bir takım sancılar yaşandığını belirtti.

En önemli pazarlarda huzursuzluk varken, böyle bir başarının altına imza atmış olmanın anlamlı olduğunu ifade eden Kocasert, beklentilerin, tüm bu koşullara rağmen 2014 yılına ilişkin beklentilerinin 2013 yılından daha iyi olacağı yönünde olduğunu sözlerine ekledi. 

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim