• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

Denizli’de Yeni Anayasa Ve Başkanlık Sistemi Konuşuldu

Denizli’de Yeni Anayasa Ve Başkanlık Sistemi Konuşuldu
AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi'ni konuşmak üzere Denizli'ye geldi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi'ni konuşmak üzere Denizli'ye geldi. Denizli İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (DENİMDER)'nin düzenlediği gecede konferans veren Milletvekili Külünk, "Yeni Türkiye Yolunda Yeni Anayasa ve Başkanlık Sisteminin" gerekliliğini vurguladı.

Denizli İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği'nin (DENİMDER) düzenlediği "Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi" isimli konferans, Pamukkale Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda yoğun katılımla gerçekleştirildi. AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk gecede "Yeni Türkiye Yolunda Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi'ni anlatan bir konferans gerçekleştirdi.

Konferansa AK Parti Denizli Milletvekili ve önceki dönem Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti Denizli Milletvekilleri Şahin Tin ve Cahit Özkan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, DENİMDER Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Işık, DENİMDER üyeleri ve davetliler katıldı.

DENİMDER Başkanı Fatih Işık, konferans öncesi yaptığı konuşmasında İstanbul Milletvekili Metin Külünk ve tüm katılımcılara teşekkür etti. Işık, Ülkemizin bekasını ilgilendiren konularda her zaman hassas davrandıklarını ifade ederek, "Toplumumuzun güncel konularla ilgili doğru bilgiye ulaşması son derece önemli. Hele bu konular devlerimizin bekasını ilgilendiriyorsa bizim için daha da önem taşıyor" dedi.

DENİMDER Başkanının konuşmasının ardından başlayan konferansta Yeni Türkiye Yolunda Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi'ni anlatan AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Başkanlık Sistemi'nin demokratik bir sistem olduğunun altını çizdi. Külünk, "Birileri ısrarla Başkanlık Sistemi tartışmalarını devletin yenilenmesi perspektifinden çıkarıp, kendi egemenliklerini kaybetmemek için, sanki demokratik bir model değilmiş noktasına taşımak istiyorlar. Hâlbuki Başkanlık Sistemi demokratik bir modeldir. Demokratik bir sistemdir. Çünkü Başkanlık Sisteminde de adı üstünde halkın katılımı esastır. Demokrasi esastır. Parlamenter sistem ne kadar demokratikse, Başkanlık sistemi de o kadar demokratiktir. Kim belirleyecek bunu, biz belirleyeceğiz. Ama bunu önce milletimizle adam gibi, milletin anlayacağı dilde, hukuk normlarının sokak tarafından anlaşılması güç diline mahkûm etmeden, geleceğimizi ilgilendiren bir değişim olduğunu, vatandaşımıza sade bir dille anlatmak mecburiyetindeyiz" diye konuştu.

Sınırda adeta bir savaş yaşandığına dikkat çeken Külünk, "Bu savaş Kürt kardeşlerimizle değil tarihin derinliklerinden bu yana Türkü yok etmek isteyen dış güçlerle yapılan bir savaştır. Devletlerde canlı bir varlıktır. Eğer devletler gelişmelere uygun kendilerini yenileme noktasında adım atmazlarsa Anadolu toprakları sadece insan mezarlıkları ile dolu değildir. Anadolu toprakları medeniyet mezarlığıdır, aynı zamanda devletler mezarlığıdır. Bugün Kürt kardeşlerimizden bizi ayırmak istiyorlar. Önümüzdeki yüzyılı bu coğrafyada Kürt kardeşlerimiz üzerinden şekillendirme talepleri var ve bizi Anadolu'ya sıkıştırmak istiyorlar. Bizi Ankara'nın çevresine sıkıştırmak istiyorlar. Suriye'de ki koridor meselesi neyin hesabı. Neden çatışmalar son derece yüksek hale geldi çünkü birileri bizi Ortadoğu'ya çıkarmak istemiyor. Birileri bizim enerji bölgelerine yakın hale gelmemizi istemiyor. Niye istemiyor çünkü küresel sistem kendine alternatif güç istemiyor. Yeryüzündeki küresel sisteme alternatif güç İslam'dır ve Türkiye'dir" diye konuştu.

Konferansın sonunda DENİMDER Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Işık, AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk'e plaket takdim etti.

Denizli’de Yeni Anayasa Ve Başkanlık Sistemi Konuşuldu

Denizli’de Yeni Anayasa Ve Başkanlık Sistemi Konuşuldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim