• BIST 9555.59
  • Altın 2487.863
  • Dolar 32.492
  • Euro 34.8149
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 23 °C

Denizli’de Tarım Fuarı Kapılarını Açtı

Denizli’de Tarım Fuarı Kapılarını Açtı
Denizli'de, 12. Ege Tarım Sera ve Hayvancılık Fuarı Denizli protokolü ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar'ın katılımıyla açıldı.

Denizli'de, 12. Ege Tarım Sera ve Hayvancılık Fuarı Denizli protokolü ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar'ın katılımıyla açıldı. Törende konuşan Bayraktar, süt fiyatlarındaki düşüşün sebebinin plansız üretimden kaynaklandığını belirterek "Planlı üretime geçmemiz lazım. Sütte 12 milyon tonla başladık ve şu an 18 milyon tona geldik. Arz fazlalığı sıkıntı oluşturmaya başladı" dedi.

Denizli'de 12. Ege Tarım Sera ve Hayvancılık Fuarı açıldı. Fuarın açılışına Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar, Denizli Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili ve çok sayıda vatandaş katıldı. 157 firmanın katıldığı 5 gün açık kalacak olan fuarı 150 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Denizli protokolü ve TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar tarafından açılışı gerçekleştirilen fuara ilginin yoğun olduğu görüldü. TZOB Başkanı Bayraktar ve protokol üyeleri ikram edilen sütü içerken, Denizli horozu ilgi çekti.

'SÜT FİYATLARINDAKİ DÜŞÜŞÜN SEBEBİ PLANSIZ ÜRETİM'

TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Süt fiyatlarındaki düşüşü değerlendiren Bayraktar, şunları söyledi:

"Süt fiyatlarındaki düşüşün sebebi plansız üretimden kaynaklanıyor. Planlı üretime geçmemiz lazım. Bu ülkenin en önemli problemlerinden biri plansız büyümedir. Sütten 12 milyon tonla başladık şu an 18 milyon tona geldik. Arz fazlalığı sıkıntı olmaya başladı. Hem büyük işletmeleri hem de aile işletmelerini sıkıntıya soktu. 20 aydır süt fiyatları artmıyor ancak üreticinin maliyeti artıyor. Üreticilerimiz üretim maliyetlerinin aşağı çekilmesini bekliyor. Biz yem, gübre ve mazot anlamında fiyatların aşağı düşürülmesini talep bekliyoruz.'

'ET VE SÜT KURUMU MÜDAHALE ETMELİ'

Et ve süt kurumunun, süt fiyatlarına müdahale etmesi gerektiğine inandığını kaydeden Bayraktar, şöyle konuştu:

"Biz et ve süt kurumunun piyasaya müdahaleci bir kurum olarak girmesini istiyoruz. Nasıl ki buğdayda giriliyorsa, mısırda giriliyorsa bunda da müdahale şart. Çünkü tarım sektöründe serbest piyasa ekonomisi oluşmamış durumda. Alıcısı az satıcısı çok olan bir durum var şu an. Planlama olmadığı için arzın yükseldiği dönemde fiyat hızlı düşer. Bizim bu kısır döngüden çıkmamız lazım. Et ve süt kurumuna müdahale etmesini bekliyoruz. Üretici maliyeti düşürülmeli. Gübre ve yem desteklerinin KDV indirimi yerine direk destek olarak verilmesi gerekiyor.'

Denizli’de Tarım Fuarı Kapılarını Açtı

Denizli’de Tarım Fuarı Kapılarını Açtı

Denizli’de Tarım Fuarı Kapılarını Açtı

Denizli’de Tarım Fuarı Kapılarını Açtı

Denizli’de Tarım Fuarı Kapılarını Açtı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim