• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C

Denizli'de patlama: 1 ölü 25 yaralı

Denizli'de patlama: 1 ölü 25 yaralı
Denizli Bayramyeri Meydanı'nda büyük bir patlama meydana geldi. Çok sayıda yaralının olduğu belirtiliyor.

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, patlamanın meydana geldiği binada doğalgaz bağlantısının bulunmadığını, kısa süre önce tüpgaz kaçağı tespit edilerek ilgili firmanın bu konuya müdahale ettiğinin belirlendiğini, patlamaya bunun yol açmış olabileceğini bildirdi.

Demir, patlama ile gazetecilere yaptığı açıklamada sabah saatlerinde Bayramyeri'nde bir binanın alt katındaki unlu mamuller üretim ve satışı yapan iş yerinde patlama olduğunu, patlamada can kaybı ve yaralanmaların yaşandığını belirtti.

Patlamanın nedeniyle ilgili incelemelerin sürdüğünü ifade eden Demir, binanın doğalgaz bağlantısının bulunmadığını, bu nedenle de olayın doğalgaz patlamasından kaynaklanmadığını kaydetti.

İş yerinin bodrum katında sanayi tüpü şeklinde tüp gazların bulunduğunu bildiren Demir, şöyle konuştu:

"Tüplerden kaçak tespit edildiğini ve iş yeri sahibinin sorunun giderilmesi için ilgili firmayı davet ettiğini, bunun üzerine de firmanın müdahale ederek gaz kaçağını giderdiğini öğrendik. Ancak firmanın ayrılmasından sonra oradaki sıkışmadan dolayı önemli bir patlama olduğu anlaşılıyor. Patlama sonucunda bitişikteki butiği işleten bir hanımefendi hayatını kaybetti. Patlamanın olduğu yer ve diğer iş yerlerindeki üç vatandaşımızın hastanede yoğun bakımda tedavileri devam ediyor. 112 ambulansıyla hastaneye götürülen yaralı sayısı 22, bu kişiler arasında vefat eden kadın da var. 14 vatandaşımız da kendi imkanları ile hastanelerimize müracaat etmiş. Ama bunların çoğu korkudan ve küçük yaralanmalardan dolayı ayakta tedavi görerek evlerine gönderildi."

İş yerinin bodrum katında 4'ü büyük toplam 16 LPG tüpü olduğunu bilgisini veren Demir, hastanede ziyaret ettiği yaralılar arasında bulunan iş yeri çalışanlarının da sabah gaz kaçağını fark ettiklerini, bunun üzerine çağırdıkları ilgili firma görevlilerinin müdahalede bulunup ayrıldığını, bir süre sonra patlamanın yaşandığını anlattıklarını söyledi. 

Demir, hayatını kaybeden butik işletmecisinin Ayfer Yıldırım (30) olduğunu, unlu mamullerin sahibinin ise yoğun bakımda tutulanlar arasında bulunduğunu kaydetti.

Konuyla ilgili idari ve adli soruşturmanın yürütüldüğünü bildiren Vali Demir, olay aydınlığında bilgilerin paylaşacağını söyledi. 

Demir, iş yerinin ruhsatının olup olmadığı yönündeki soru üzerine, iş yeri sahiplerinin Kasım 2013'te vergi dairesine açılış için müracaat ettiklerinin belirlendiğini, konuyla ilgili incelemelerin halen sürdüğünü belirtti. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim