• BIST 8718.11
  • Altın 2247.195
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1971
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Denizli’de ölen engelli kızları için 4 yıldır hukuk mücadelesini veriyorlar

Denizli’de ölen engelli kızları için 4 yıldır hukuk mücadelesini veriyorlar
Burdur'un Çavdır ilçesinde 2013 yılında kaçırılan ve kaçırıldıktan 12 gün sonra şüpheli bir şekilde olduğu iddia edilen kazada ölen engelli kızın...

Burdur'un Çavdır ilçesinde 2013 yılında kaçırılan ve kaçırıldıktan 12 gün sonra şüpheli bir şekilde olduğu iddia edilen kazada ölen engelli kızın ailesi 4 yıldır hukuk mücadelesi veriyor.

Çavdır ilçesinde 21 Ekim 2013'te babasının yanına gitmek üzere evden çıkan kendisinden haber alınamayan 17 yaşındaki engelli Emine Bakan için ailesinin başvurusu üzerine arama kararı çıkartılmış, genç kız evinden çıktıktan 12 gün sonra Denizli'nin Çivril ilçesinde kaza yapan otomobilde hayatını kaybetmişti. Kaza sonrası yapılan incelemede, aracın pavyon işletmeni Ercan D.'nin kullandığı ve araçta tabanca mermilerin bulunduğu ortaya çıkmıştı.

Kaçıran kişi evleneceğim diye teslim etmiş

Kaza sonrasında hayatını kaybeden Emine Bakan'ın kaçırılmasına yönelik araştırma yapılmış ve Emine Bakan'ın Erhan T. tarafından kaçırıldığı, Afyonkarahisar'ın Dazkırı ilçesindeki Burak A.'nın sahibi olduğu birahaneye bırakıldığı ileri sürülmüştü. 2013 yılında kızın kaçırılmasına yardım ettiği gerekçesiyle ifadesi alınan Burak T., polise verdiği ifadede, Erhan T.'nin kızı bırakırken, "1-2 gün kalsın, evleneceğim" dediğini belirtilmişti.

Burak T.'nın kızı eşinin de olduğu evde sakladığı öne sürülmüş ve iddiaya göre, Emine Bakan başka kadınların da çalıştığı birahanede birkaç gün çalıştırılmış, ardından Afyonkarahisar'ın Dazkırı ilçesindeki pavyona çalışmaya götürülmüştü. Birkaç gün burada çalıştırılan engelli Bakan'ın, yine pavyonda çalıştırılmak üzere Denizli'ye gönderildiği ileri sürülmüştü. Yapılan araştırmada, engelli kızın Çivril ilçesinde çalıştırıldığı, buradan da Baklan ilçesi Dağal Mahallesi'ndeki bir pavyona götürülmek istendiği ileri sürülmüştü.

Yaşanan olaylardan sonra engelli kızın annesi Ayşe ve babası Şakir Bakan, kızlarına yapılanın hukuk önünde sorulması için mücadele veriyor. Hayatlarını kızlarına yaşatılan ve ölümünden sorumlu kişilere hesap sorulması için adadıklarını söyleyen anne ve babanın ısrarları sonucu pavyon sahipleri Halil ve Yaşar G., hakkında dava açıldığını kaydetti.

Bakan ailesi kızları için Cumhurbaşkanlığına, Başbakanlığa, İçişleri Bakanlığına, Adalet Bakanlığına defalarca yazı yazdı. Barolar Birliğine, insan hakları örgütlerine, Aile Bakanlığına, profesörlere dilekçeler göndererek kızlarının ölümünden sorumlu kişilerin cezalandırılmasını istedi. Daha sonra dava açıldı. Bunun üzerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı aileye yardımcı olmak için bir avukatı görevlendirdi. Afyonkarahisar'ın Çavdır ilçesindeki davanın hakimin kararıyla Denizli 4'ncü Ağır Ceza Mahkemesine alındığı belirtildi.

"Dört senedir bir adım ilerleme yok"

Dava öncesi konuşan ve kızları için adalet istediklerini belirten baba Şakir Bakan, "Biz her yerde ifademizi verdik, baştan beri biz bu kişilerden şikayetçiyiz. Bunların ne oldukları belli değil, 4 senedir bir adım da ileri gidilmiyor. Biz suçluların yakalanıp tutuklanmasını ve cezalandırılmasını istiyoruz. Ben yandım başka babalar yanmasın" şeklinde konuştu.

Dava öncesi Denizli Adliyesi önünde bir açıklama yapan ve gözyaşları içinde kızı için adalet istediğini dile getiren anne Ayşe Bakan ise "4 senedir acı çekiyorum. Katillerin yakalanmasını istiyorum. 4 senedir kızımın fotoğrafıyla yatıp fotoğrafıyla kalkıyorum" diye konuştu.

KADEM'in müdahil olma talebi reddedildi

Öte yandan, Denizli 4'ncü Ağır Ceza Mahkemesinde bugün görülen duruşmaya müdahil olmak için Kadın ve Demokrasi Derneği de (KADEM) avukat gönderdi. Davada, KADEM'in müdahil olma talebi reddedildi. KADEM adına müdahil olan avukat Hilal Can, duruşma öncesi bir basın açıklaması yaptı. Denizli Adliyesi önünde yapılan açıklamada Hilal Can, hayatını kaybeden kızın yüzde 50 oranında hafif düzeyde zeka geriliği olduğunu, yüzde 26 duyma sorunu ve yüzde 63 engellilik durumunun olduğunu söyledi. Avukat Can, "Yaşını henüz bitirmişken kaçırılıp pavyonlara satılan ve kuşkulu bir kazada hayatını kaybeden Emine Bakan'ın 4 yıldır süren davasına müdahil olmak için buradayız" dedi.

Denizli 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesindeki dava 19 Eylül 2017 tarihine ertelendi.

Denizli’de ölen engelli kızları için 4 yıldır hukuk mücadelesini veriyorlar

Denizli’de ölen engelli kızları için 4 yıldır hukuk mücadelesini veriyorlar

Denizli’de ölen engelli kızları için 4 yıldır hukuk mücadelesini veriyorlar

Denizli’de ölen engelli kızları için 4 yıldır hukuk mücadelesini veriyorlar

Denizli’de ölen engelli kızları için 4 yıldır hukuk mücadelesini veriyorlar

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim