• BIST 9463.73
  • Altın 2499.059
  • Dolar 32.5976
  • Euro 34.8021
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 18 °C

Denizli’de Liseler Arası Münazara Turnuvası Düzenlendi

Denizli’de Liseler Arası Münazara Turnuvası Düzenlendi
Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi ve PAÜ Münazara Kulübü işbirliğinde düzenlenen Denizli 4. Geleneksel Liselerarası Münazara...

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi ve PAÜ Münazara Kulübü işbirliğinde düzenlenen Denizli 4. Geleneksel Liselerarası Münazara Turnuvası sona erdi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi ve PAÜ Münazara Kulübü ortaklığında PAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde Denizli genelinden 36 lisenin katılımı ile gerçekleştirilen Denizli 4. Geleneksel Liselerarası Münazara Turnuvası sona erdi. Üç gün süren turnuvanın ödül törenine Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Şeniz Yılmaz, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, 3 gün süren münazara turnuvası ile gençlerin büyük başarılar elde ettiğini ifade ederek, "Turnuvayı izlediğimde gerçekten gururlandım. Bu yarışmaya katıldığınız için sizleri tebrik ediyorum. Özgüveniniz, toplum karşısına çıkıp bir şeyler anlatabilmeniz, kendinizi ve düşüncenizi ifade edebilmenizin münazara turnuvası ile biraz daha arttığını düşünüyorum" dedi.

Bundan sonraki süreçte daha yoğun katılım ile programlar yapacaklarına dikkati çeken Değirmenci, "Münazaranın faydalarını saymakla bitiremeyiz. Araştıran ve sorgulayan bir gençlik istiyorsak, kavga etmeden tartışabilen bir gençlik istiyorsak, diğer arkadaşları ile birlikte sosyalleşen bir gençlik istiyorsak münazaralara devam etmemiz lazım" diye konuştu. Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ise, münazaranın gençlere cesaret verip, okuma alışkanlığı kazandırdığını anlatarak, "Gençlerimize okumalarını ve araştırmalarını tavsiye ediyoruz. Öğrencilerimizin bu günkü durumu dünkü tercihleridir. Öğrencilerimizin her zaman kararlı ve azimli olmalarını temenni ediyorum" dedi. Denizli 4. Geleneksel Liselerarası Münazara Turnuvası'nda "Sporda performans artırıcı ilaçların kullanımı serbest olmalıdır; Kadına şiddet suçlarında daha fazla ceza verilmelidir; Dövüş sporları yasaklanmalıdır; Aileler çocuklarının işlediği suçlardan dolayı ceza almalıdır; Geri kalmış bölgelerdeki öğrencilere üniversiteye yerleşme konusunda pozitif ayrımcılık uygulanmalıdır; Fastfood ürünlerine ek vergi getirilmelidir" konuları ele alındı. Aydem Fen Lisesi, Hilmi Özcan Anadolu Lisesi, Sarayköy Anadolu Lisesi ve Final Fen Lisesi'nin finale kaldığı turnuvanın şampiyonu Aydem Fen Lisesi oldu. En iyi konuşmacı ödülünü ise Lütfi Ege Anadolu Lisesi öğrencisi Elif Beyza Can aldı.

Denizli’de Liseler Arası Münazara Turnuvası Düzenlendi

Denizli’de Liseler Arası Münazara Turnuvası Düzenlendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim