• BIST 8718.11
  • Altın 2240.86
  • Dolar 32.3271
  • Euro 35.1407
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Denizli’de kadının darp edilmesinde kullanılan bant ve bardak kriminal incelemeye gönderildi

Denizli’de kadının darp edilmesinde kullanılan bant ve bardak kriminal incelemeye gönderildi
Denizli (İHA) – Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı, Çal ilçesinde "oğlunun arkadaşıyım" diyerek yaşlı kadının feci şekilde dövülüp boynundaki...

Denizli (İHA) – Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı, Çal ilçesinde "oğlunun arkadaşıyım" diyerek yaşlı kadının feci şekilde dövülüp boynundaki altının gasp edilme olayının soruşturmasıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, kadının darp edilirken, zanlının kullandığı bant ve su içtiği bardağın kriminal incelemeye gönderildiği belirtildi.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı, Denizli'nin Çal ilçesi Akkent Mahallesi'nde, kendisini oğlunun arkadaşı olarak tanıtan şahıs tarafından darp edilerek, gasp edilen 75 yaşındaki Ümmü Coşdan ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini bildirdi.

"Kadının torunu ve arkadaşı gözaltına alındı"

Yürütülen soruşturma kapsamında Coşdan'ın torunu M.T. ile arkadaşı D.M.'nin Çal Cumhuriyet Başsavcılığınca gözaltına alındığının belirtildiği açıklamada, zanlıların suçlamayı kabul etmediği ve 2 kişinin çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı kaydedildi.

İki zanlı hakkında yurt dışı çıkış yasağı konulduğu belirtilirken, zanlının su içtiği bardak ile Coşdan'ı bağlamakta kullandığı bantların incelenmeye gönderildiği bildirilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Söz konusu şüphelinin tespiti amacıyla soruşturmanın halen Çal Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 2018/30 Soruşturma numarası üzerinden yürütüldüğü, kimliği tespit edilemeyen kişinin su içtiği bardaktan, pet şişeden, müştekinin elini bağlamakta ve ağzını kapatmakta kullanılan koli bandı parçalarının şüpheliye ait DNA profilinin tespiti ve böylece şüphelinin kimlik tespitinin yapılabilmesi amacıyla incelenmek üzere Ankara Jandarma Kriminal Laboratuvara gönderildiği, sonucunun beklendiği kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Olay

Olay, 10 Ocak'ta saat 10.00 sularında Denizli'nin Çal ilçesi Akkent Mahallesi Oturak Sokak'taki bir evde meydana gelmiş ve kimliği belirsiz bir kişi evde tek başına yaşayan 74 yaşındaki 5 çocuk annesi, 17 torunu olan Ümmü Coşdan'ın kapısını çalarak, "senin oğullarının arkadaşıyım" diyerek önce su istemişti. Kadın, su verdikten sonra kimliği belirsiz kişi, etrafı kontrol etmek amacıyla aşağı ve yukarıya çıkmış ve şahıs ikinci sefer su isteyince, yaşlı kadın içeriye gidip su şişesini alarak kapıya gelmişti. Kimliği belirsiz gaspçı o sırada, yanındaki spreyi yaşlı kadının yüzüne sıkıp daha sonra kadının yüzüne vurarak, feci şekilde darp etmişti. Yaşlı kadın, gaspçıdan kurtulmak için parmaklarını ısırmış ve iki parmağı ısırılan gaspçı, yaşlı kadının boynundaki beşi bir yerde denilen altın kolyesini çalarak evin arkasındaki odanın penceresinden kaçmıştı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim