• BIST 9454.03
  • Altın 2500.414
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.8132
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 18 °C

Denizli’de Görme Engelli Öğretmenlerin Sorunları Konuşuldu

Denizli’de Görme Engelli Öğretmenlerin Sorunları Konuşuldu
Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okul ve kurumlarda görev yapan görme engelli öğretmenlerin görevleri esnasında karşılaştıkları sorunlar...

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okul ve kurumlarda görev yapan görme engelli öğretmenlerin görevleri esnasında karşılaştıkları sorunlar ile zorluklar seminerle okul müdürlerine anlatıldı.

Eğitimde Görme Engelliler Derneği Başkanı Emre Taşgın, Eğitimde Görme Engelliler Derneği Denizli İl Temsilcisi ve Pamukkale İncilipınar İmam Hatip Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Pınar Göcen ile Merkezefendi Eğitim Kurumları Yaptırma ve Yaşatma Derneği Denizli Görme Engelliler İlkokulu Rehber Öğretmeni Figen Ay'ın eğitimci olarak katıldıkları seminerin açılışına İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ve Şube Müdürü Fikret Sarısoy ve okul müdürleri katıldı.

Denizli Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, "Özel eğitimde model illerin arasındayız. Fiziki anlamda olsun hem de başarı anlamında olsun çok iyi bir noktadayız. Tüm bunlar sizlerin gayretiyle oldu. Engelli bireylerimiz ve öğretmenlerimiz bizim her şeyimiz. Sağlıklı bireyler olarak yaşadığımız hayatta bizde engelli olabiliriz ve bu bilinçle kurumlarımızda engelli meslektaşlarımıza ve öğrencilerimize en iyi çalışma ve eğitim alma ortamları oluşturmak zorundayız. Engelli kardeşlerimizin hayatlarını en iyi idame edebilmeleri için alt yapı sağlamaya çalışıyoruz" dedi.

Merkezefendi Eğitim Kurumları Yaptırma ve Yaşatma Derneği Denizli Görme Engelliler İlkokulu Rehber Öğretmeni Figen Ay ise, " görme engelli bireylerin yaşantıları ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

Eğitimde Görme Engelliler Derneği Başkanı Emre Taşgın da konuşmasında, "Görme engelliler 1950 yıllarından itibaren öğretmenlik yapmaya başlamışlar. Meslektaşlarımız sadece görme engelliler okullarında değil diğer okullarda da çalışmaktadırlar. Ülkemizde 900 ilimizde 23 göreme engelli öğretmenimiz görev yapmaktadır. Geçmişte görme engelli öğretmenlerin dava açarak mesleğe atamaları olmakta idi. Şimdiler de bu şekildeki olumsuzluklar ortadan kalktı. Gelişen teknoloji ile neredeyse tamamen engelsizleşildi. Teknolojiyi sese çeviren programlar sayesinde akıllı telefonlardan tutun bilgisayarları kullanabiliyoruz ve internette bilgilere en iyi şekilde ulaşabiliyoruz" dedi.

Denizli’de Görme Engelli Öğretmenlerin Sorunları Konuşuldu

Denizli’de Görme Engelli Öğretmenlerin Sorunları Konuşuldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim