• BIST 9079.97
  • Altın 2323.963
  • Dolar 32.3643
  • Euro 34.9402
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Denizli’de Din Eğitim Ve İdeal Öğretmen Konferansı Yapıldı

Denizli’de Din Eğitim Ve İdeal Öğretmen Konferansı Yapıldı
Denizli'de, Türkiye'de din eğitimi ve ideal öğretmen konulu konferans yapıldı.

Denizli'de, Türkiye'de din eğitimi ve ideal öğretmen konulu konferans yapıldı.

Konferans Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof Dr. Ahmet Koç'un katılımı yapıldı. Merkezefendi Servergazi İmam Hatip Ortaokulu Salonunda "Türkiye'de Din Eğitimi ve Öğretmenlerden Beklentiler ile Din Eğitiminde İdeal Öğretmen" konularında gerçekleştirilen konferansa İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Müdür Yardımcısı Hüseyin Başgün, Şube Müdürü Ali Şahinarslan, tüm ilçelerdeki Anadolu İmam Hatip Liseleri ve İmam Hatip Ortaokulu okul müdürleri, Arapça, İHL meslek dersleriile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri katıldı.

Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan konferansın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, "Genel Müdürümüzün ilimize gelmesi bizi onurlandırdı. Gönül ister ki birkaç gün ilimizde bulunsun, okullarımızda deneyimlerinden ve sohbetlerinden faydalanalım.Denizli'de 18 İmam Hatip Lisesi'nde, 26 İmam Hatip Ortaokulu'nda 12 bin 380 öğrencimiz ve 630 meslektaşımızla eğitim öğretime devam ediyoruz. Okullarımızı fiziki anlamda çok iyi duruma getirmeye çalışıyoruz. 10 yıl öncesine kıyasladığımızda eğitimde çağ atladık diyebilirim. Okullarımızın yüzde 80'den fazlası modern hale geldi. Tüm gayretimiz değerli meslektaşlarımızla birlikte ülkemizin evlatlarını vatan, bayrak ve anne-baba sevgisi olan nesiller olarak yetiştirmektir. İmam hatipli olmak örnek ve önder olmaktan geçer. Bunun içinde donanımlı ve bilgili olmak gerekiyor" dedi.

MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz konferansa katılan öğretmen ve idarecilere bilgilendirmeler de bulundu. Yılmaz, "İslam Dünyasının Türkiye üzerinde bir beklentisi var. Türkiye'de de imam hatip okulları ve Din Kültürü Öğretmenlerinden bir beklenti var. Bu beklenti milli ve manevi duyguların verilmesidir. Bu da din duygusu ile verilebilir. Bunu çekip aldığımız zaman özellikle şu anki nesilde farklı bir anlayışın ön plana çıktığını görüyoruz. Şöyle bir soru gündeme geliyor. Bu insanlara dinini diyanetini kim anlatacak kim aktaracak. Medeniyet coğrafyamızda ve gönül coğrafyamızda gözyaşı dinmiyorsa bu gönül coğrafyasında uyuyan insanları bir uyandıranın olması lazım. Bir özgül ağırlığı olan ülkenin olması lazım. Türkiye özgül ağırlığı olan bir ülkedir. Herkes uyuyorsa biri diri olmalı ki diğerlerini uyandırsın'dedi.

MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz'ın konuşmasının ardından Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof Dr. Ahmet Koç katılımcılara "Türkiye'de Din Eğitimi ve Öğretmenlerden Beklentiler ile Din Eğitiminde İdeal Öğretmen" konularında konferans verdi.

Denizli’de Din Eğitim Ve İdeal Öğretmen Konferansı Yapıldı

Denizli’de Din Eğitim Ve İdeal Öğretmen Konferansı Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim