• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Denizli’de Danışman Öğretmen Eğitim Semineri Yapıldı

Denizli’de Danışman Öğretmen Eğitim Semineri Yapıldı
Denizli'de yapılan seminerde Milli Eğitim Bakanlığınca Şubat 2016 ayı içerisinde atanan 30 bin öğretmen, bir eğitim-öğretim dönemi boyunca staj yapacağı...

Denizli'de yapılan seminerde Milli Eğitim Bakanlığınca Şubat 2016 ayı içerisinde atanan 30 bin öğretmen, bir eğitim-öğretim dönemi boyunca staj yapacağı açıklandı.

Merkezefendi Servergazi İmam Hatip Ortaokulu toplantı salonunda başlayan seminerin açılışına Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı OsmanDemirgül, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ragıp Çelik, Şube Müdürleri Vedat Balkaya ve Mustafa Vural, Merkezefendi ve Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile danışman öğretmenler katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz yaptığı açılış konuşmasında, "En iyi eğitimin nitelikli öğretmenler ile olduğunu hepimiz biliyoruz. Batılı ülkelerde eğitim sisteminden ziyade nitelikli öğretmen seçimi ön plana çıkıyor. İyi bir eğitin verebilmek için nitelikli öğretmenlere ihtiyacımız var. İlimizde görevli 15 bin öğretmenimizmesleğine layıkıyla yapan insanlardır. Önünde ceket düğmelenecek kişilerdir. Bu ülkenin geleceği olan yavrularımızı en iyi şekilde geliştirebilmek için sizlerin vasıtasıyla eğitim ordusuna yeni dâhil olmuş stajyer öğretmenlerimizi iyi yetiştirmeliyiz. Stajyer öğretmenlerimize 4 aylık süre içerisinde abilik ablalık yapacaksınız. Öğretmenlik halk arasında peygamber mesleği olarak anılır. Kültürümüzün ve milli değerlerimizin üst nesillere aktarılmasında en önemli unsurlardır. Öğretmenlik sevgi ve aşk işidir. İçinde eğitim sevgisi, öğretmenlik sevgisi olmayan bir kişi bu mesleği icra edemez. İlimize stajyer olarak 4 aylık süreyle görev alacak 494 meslektaşımızı en iyi şekilde yetiştirmek istiyoruz. Önümüzdeki 4 aylık süreçte sizlerin özveri ile stajyer öğretmenlerimizi yetiştireceğine inanıyorum. Her birinizi ayrı ayrı kutluyorum ve başarılar diliyorum" dedi.

Protokol konuşmalarının ardından mesleklerinde en az 10 yıl öğretmenlik yapmış,ulusal veya uluslararası projelerde görev almış,sosyal ve kültürel faaliyetlere katılım sağlamış danışman öğretmenler üç eğitim formatörü tarafından Milli Eğitim Bakanlığınca belirlenen konularda eğitimden geçirildi.

Denizli’de Danışman Öğretmen Eğitim Semineri Yapıldı

Denizli’de Danışman Öğretmen Eğitim Semineri Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim