• BIST 9549.02
  • Altın 2485.268
  • Dolar 32.5084
  • Euro 34.8026
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Denizli’de 8.ters Lale Şenliği Kutlandı

Denizli’de 8.ters Lale Şenliği Kutlandı
Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Hayrettin Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği işbirliği ile bu yıl 8'incisi düzenlenen Hayrettin Mahallesi...

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Hayrettin Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği işbirliği ile bu yıl 8'incisi düzenlenen Hayrettin Mahallesi Ters Lale ve Yayla Şenlikleri coşku ile kutlandı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Hayrettin Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği işbirliği ile 8. Hayrettin Mahallesi Ters Lale ve Yayla Şenlikleri Bozkurt'un Hayrettin Mahallesi'nde kutlandı. Şenliğe, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Denizli Milletvekili Şahin Tin, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Hayrettin Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Sami Altuntaş, ters lalenin doğanın hüzünlü güzeli olduğunu belirterek, "Ters lale dökülen gözyaşlarının simgesidir. Hikayelerin kahramanıdır. Ters lale gözyaşıdır" dedi. Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik ise, bu tür festivaller ve organizasyonların kardeşliği pekiştirdiğine işaret ederek, "Bu kapsamda destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'a, teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Ters Lale'nin dünyada ender bulunan bir çiçek olduğunu ifade eden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Bizi biz yapan değerlerimiz vardır. Kökümüzü unutmayacağız. Değerlerimizi kaybetmeyeceğiz. Geleceğe daha hızlı yürümek için geçmişimizden güç alacacağız" diye konuştu. Başkan Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Denizlimiz için 1 yıl boyunca yapacağımız çalışmaları anlattık. Birçok projemizi açıkladık. Bozkurt ilçemiz ile ilgili de bir çok güzel projelerimizi açıkladık. Hayrettin'in ne ihtiyacı varsa başımızın üstüne. Bugüne kadar yaptığımız gibi bundan sonrada inşallah el ele gönül gönüle sadece hizmet odaklı çalışmalarımız devam edecek. Bu değerlerimizin yaşatılması, güzelliklerin devam etmesi adına Büyükşehir Belediyesi olarak, derneğimiz ve Bozkurt Belediyesi ile hep birlikte bu güzellikleri yaşatmaya devam edeceğiz. Etkinliğimiz hayırlara vesile olsun. Geleceğimiz daha güzel olsun" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu da, kendisinin de muhacir olduğunu anlatarak, "Yediğimiz aşımız aynı, söylediğimiz sözümüz aynı, geleneğimiz aynı, hüznümüz aynı, düğünlerdeki coşkumuz aynı. Biz Balkanlarız. Balkan kadınlarıyız. Balkan kadınları bu coğrafyaya geldikleri yerden kültürlerini ve değerlerini getirmiş kadınlardır. Balkanlar aynı zamanda bir ailedir. Biz atamızı ayrı biliriz, anamızı ayrı biliriz. Atalarımızın ve analarımızın ayrı hakkı ve saygısı vardır. Bugün Ters Lale Şenliği'nin 8'incisini kutluyoruz. Bundan sonra da gelişerek ve daha da şenlenerek devamını diliyorum" açıklamalarında bulundu. Konuşmaların ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuar Sanatçısı Hakan Eyiden seslendirdiği birbirinden güzel şarkılar ile şenliğe gelen davetlilere coşku dolu anlar yaşatırken, Denizli Büyükşehir Belediyesi Yıldız Halk Dansları Topluluğu da sergilediği performansı ile izleyenlerin büyük beğenisini topladı.

Denizli’de 8.ters Lale Şenliği Kutlandı

Denizli’de 8.ters Lale Şenliği Kutlandı

Denizli’de 8.ters Lale Şenliği Kutlandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim