• BIST 9645.02
  • Altın 2410.881
  • Dolar 32.5648
  • Euro 34.7004
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 21 °C

Denizli Valisi Kocatepe uyuşturucuyla mücadele için özel birim önerdi

Denizli Valisi Kocatepe uyuşturucuyla mücadele için özel birim önerdi
Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, uyuşturucuyla teması önlemede, risk altındaki aile ve fertlerin tespiti, bunlarla ilgili çalışma yapacak sosyolog, psikolog...

Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, uyuşturucuyla teması önlemede, risk altındaki aile ve fertlerin tespiti, bunlarla ilgili çalışma yapacak sosyolog, psikolog gibi görevlilerin bulunduğu il teşkilatlanması içerisinde herhangi bir bakanlığa bağlı bir birim oluşturulmasını istedi. Denizli Uyuşturucu Madde ve Bağımlılığı ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulu, Kocatepe başkanlığında toplandı. Valilik konferans salonundaki toplantıya Vali Yardımcısı Ali Cergibozan, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız, İl Müftüsü Mehmet Aşık, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Veli Kılıçarslan, Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Günay Kanber, ilgili daire müdürleri ve kurul temsilcileri katıldı.

Toplantının açılışında, İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Abdülaziz Ünal tarafından, 2015 yılı 9. İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu'nun kararları okundu. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize İşlerle Mücadele Şube Müdürü Erhan Koç ise Denizli'de 2015 yılı sonu itibariyle emniyet birimlerince uyuşturucu maddeyle mücadele konusunda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Koç, uyuşturucu madde kullanımı ve ticaretini yapanların ağırlıklı olarak ilkokul mezunu, serbest işlerle uğraşan işçiler ve 26-35 yaş aralığında olduğu belirtti. Uyuşturucu madde kullanımı ve ticaretiyle mücadelede, özellikle kafeterya, park ve bahçelerde denetimlerin sıklaştırıldığını vurguladı.

Sunumların ardından Vali Kocatepe, polis ve jandarma güçlerinin uyuşturucu madde ticareti ve kullanımının tespitinde, sağlık birimlerininse uyuşturucu müptelalarının tedavisi hususunda üstün gayretle çalıştığını ancak meselenin, eğitim ve madde bağımlısı insanların rehabilitasyonundan geçtiğini dile getirdi. Kocatepe, "Bu sorunun çözümüyle ilgili huzurlu bir ortama kavuşturulması, insanların uyuşturucudan uzaklaştırılması, uyuşturucu madde ticaretini yaparak insanlarımızı bu maddelere alıştırmak isteyenlerin ve risk altındaki aile ve fertlerin bu ortamlardan uzak tutulması konusunda ne yapıyoruz dediğimizde, bu konuda yetersiz kaldığımızı görüyoruz. Onun için geçen toplantımızda alan çalışması yapmakta fayda olduğunu, risk altındaki aile ve fertlerini sürekli kontrol altında tutmaya çalışarak rehabilite etmenin, psikolojik ve ruhsal yönden onları uyuşturucuya yönlendiren etkenlerin ortadan kaldırılması hususunda çalışmalar yapmamız gerektiğini vurgulamıştık." dedi. Kurula bir öneride bulunan Vali Şükrü Kocatepe, "Uyuşturucuyla teması önlemede risk altındaki aile ve fertlerin tespiti ve bunlarla ilgili çalışmayı yapacak sosyolog, psikolog gibi görevlilerin bulunduğu, il teşkilatlanması içerisinde herhangi bir bakanlığa bağlı mutlaka bir birim oluşturulması gerekiyor. Bu birimin işi de risk altındaki, özellikle de bölünmüş aileler ve çocuklarının uyuşturucuyla temaslarını engellemek olmalı. Milli Eğitim Müdürlüğü bu tür çocukları tespit edip bildirir, aileleriyle temas kurulur. Bunların ne tür ihtiyaç ve sıkıntıları var tespit edilir. Bu konuda neler yapılması gerekiyorsa tüm kurumlarımızla bu aileleri koruyup destekleriz." diye konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim