• BIST 9099.63
  • Altın 2325.507
  • Dolar 32.3719
  • Euro 35.0404
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Denizli Servergazi Lisesi TÜBİTAK olimpiyatlarında 10 madalya aldı

Denizli Servergazi Lisesi TÜBİTAK olimpiyatlarında 10 madalya aldı
TÜBİTAK ulusal bilim olimpiyatlarında Denizli Özel Servergazi Lisesi öğrencileri iki altın, üç gümüş ve beş bronz ile Türkiye'nin en çok madalya alan...

TÜBİTAK ulusal bilim olimpiyatlarında Denizli Özel Servergazi Lisesi öğrencileri iki altın, üç gümüş ve beş bronz ile Türkiye'nin en çok madalya alan üçüncü okulu oldu. 5-6 Aralık 2015 tarihlerinde Türkiye genelinden öğrencilerin katılımıyla Ankara'da yapılan 23. Ulusal Liselerarası Bilim Olimpiyatları ve 20. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatları'nın ödül töreni, Antalya Belek'te bir otelde düzenlendi. Özel Servergazi öğrencilerinden Ozan Kaymak ve Halil Alperen Gözeten matematikte altın, Feyza Duman ve Halil Özkan matematikte, Yavuz Yarıcı ise fizikte gümüş, İbrahim Suat Evren ve Mehmet Berke İşler matematikte, Hatice Kübra Yıldırım ve Rüştü Emre Akcan kimyada, Altan Akat ise fizikte bronz madalya aldı.

Özel Servergazi Fen Lisesi Müdürü Bünyamin Gümüş, okullarının beş branşta olimpiyat çalışmalarına devam ettiğini, amaçlarının geleceğin bilimadamlarını yetiştirmek olduğunu söyledi. Gümüş, "Öğrencilerimiz, kendilerine sağladığımız imkanları çok güzel değerlendiriyorlar. Öğrencilerimizin ulusal ve uluslararası alandaki başarıları bizi gururlandırıyor." dedi. Özel Servergazi Eğitim Kurumları Genel Müdürü Recep Ali Yalçın ise ülkenin geleceği açısından bilimadamlarının yetişmesinin çok önemli olduğunu vurguladı. Yalçın, "Geleceğin dünyasını şekillendirecek olan bilimadamları, bu tür organizasyonlarda keşfedilip bilim dünyasında söz sahibi olmaktadır. Servergazi olarak biz de ortaokul ve liseden itibaren öğrencilerimizi, yetenekli oldukları alanlara yönlendirmekteyiz. Özel Servergazi Eğitim Kurumları'nın bir marka olduğunu ve adını sosyal, sanat, spor, yabancı dil ve bilim alanlarında kazanılan başarılarla duyurduğunu ve bu başarıları tüm Denizli halkımızla paylaştığımızı ifade etmek isterim." diye konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim