• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C

Denizli Sanayi Odası'ndan bankalara 'şirketlerin itibarıyla oynamayın' uyarısı

Denizli Sanayi Odası'ndan bankalara 'şirketlerin itibarıyla oynamayın' uyarısı
Denizli Sanayi Odası (DSO), son dönemlerde firmalar hakkında piyasada dolaşan olumsuz düşüncelere son vermek ve çözüm bulmak amacıyla bankacılık sektörünün...

Denizli Sanayi Odası (DSO), son dönemlerde firmalar hakkında piyasada dolaşan olumsuz düşüncelere son vermek ve çözüm bulmak amacıyla bankacılık sektörünün yöneticileriyle istişare toplantısı yaptı. Toplantıya DSO Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, Başkan Yardımcısı Gültekin Okay Salgar ve Meclis Başkanı Mehmet Tosunoğlu katıldı. Burada konuşan Keçeci, banka yöneticilerine, kaynağı ve doğruluğu şüpheli firmalar hakkında olumsuz söylemlere itibar edilmemesi, olumsuz düşüncelere yol açacak müdahalelerde bulunulmamasını gerektiğini söyledi.

Denizli ekonomisi hakkında bir sunum yaparak toplantıyı başlatan DSO Başkanı Keçeci, "Türkiye ekonomisinin, özel sektörlerle büyüdüğü bir gerçektir. Biliyorsunuz işletmeler için de itibar çok önemlidir. Bir işletme için doğru olmayan olumsuz bir haber, işletmenin itibar kaybına sebebiyet vererek, bu durum bazen işletmenin batmasına kadar giden bir süreci beraberinde getirmektedir. Sizler bankacılık sektörünün yöneticileri olarak, bir işletmemizle ilgili olumsuz bir duyum aldığınızda firmadan olan kredi alacağınızı geri çağırmak yerine, gelecekte de sizinle çalışacak olan bu işletmelerimize yardımcı olmanızı istiyoruz, çünkü biliyorsunuz ki işletme, varlığını devam ettirdiği sürece sizin de müşteriniz olmaya devam edecektir." dedi. Bir sivil toplum kuruluşu olarak her iki tarafı da düşünmek zorunda olduklarını belirten Keçeci, "Bir işletmenin kapanması demek, sadece bir işletmenin yok olması anlamına gelmiyor. Pek çok kişinin işsiz kalmasını, sizin müşteri kaybetmenizi ve ekonomik bağlamda da birçok olumsuzluğu beraberinde getirecektir." diye konuştu.

Bankacılık sektörü temsilcilerine, ekonomideki önemli bir rolü üslendiklerini hatırlatan Müjdat Keçeci, "İşletmelerin özellikle kredi kullanım tutar ve vadeleri, yatırımların finansmanı ve yönlendirilmesiyle tasarrufun teşvik edilmesi gibi ekonomideki çok önemli bir rol sizin üzerinize düşmekte. İşletme sahiplerini, sizlerin doğru yönlendirmesi gerekiyor. Asılsız söylemler üzerinden hareket ederek firmaların kredilerine yönelik yapacağınız herhangi bir müdahale, hem işletmenin kötüye gitmesine hem de sizin müşterinizi kaybetmenize sebebiyet verecektir." dedi. Daha sonra banka sektörü temsilcilerinin görüşleri alındı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim