• BIST 9804.19
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

Denizli Sanayi Odası: İşverenler umutlarını 2017'ye kaydırdı

Denizli Sanayi Odası: İşverenler umutlarını 2017'ye kaydırdı
Denizli Sanayi Odası (DSO) Başkanı Müjdat Keçeci, vasıflı göçmenler Avrupa'ya giderken vasıfsız olanların Türkiye'de kaldığını, işverenlerin da...

Denizli Sanayi Odası (DSO) Başkanı Müjdat Keçeci, vasıflı göçmenler Avrupa'ya giderken vasıfsız olanların Türkiye'de kaldığını, işverenlerin da umutlarını 2017 yılına kaydırdığını söyledi. DSO'nun olağan meclis toplantısında, ekonomi gündemindeki konular değerlendirildi. Toplantı hakkında bilgi veren Keçeci, asgari ücret konusunun ele alındığını, çoğunluğunu tekstil sektöründen temsilcilerin oluşturduğu mecliste işverenlerin, emekyoğun bir sektör olan tekstilde artışın etkilerinin yaz aylarında ortaya çıkacağını düşündüğünü ifade etti.

DSO Başkanı Keçeci, "Eleman sirkülasyonunda artış var. İşverenler, umutlarını 2017'ye kaydırmış görünüyor. Geçici koruma verilen Suriyeli göçmenlere çalışma izni verilmesi konusunun da tartışıldığı toplantıda sanayiciler, vasıflı göçmenlerin Avrupa'ya göç ettiği ve vasıfsız olanların sadece Türkiye'de kaldığı görüşünde birleşiyor." dedi. Göçmen ve mülteci dramının Avrupa'yı temelinden sarstığı, eşitsizliğin giderek arttığı, yönetimlere güvenin azaldığı ve milliyetçiliğin yükseldiği bir ortamda yönlerini bulmaya çalıştıklarını belirten Keçeci, genişletilen asgari ücret teşviğininse denge bozucu olduğunu öne sürdü. Bir süredir sadece yenilerin değil, mevcut istihdamların da desteklenmesi gerektiğini savunduklarını belirten Müjdat Keçeci, "Asgari ücrette yapılan bu plansız ve ani artışın olası sonuçları konusunda, gerek büyüklerimiz gerekse kamuoyu nezdinde birçok kez açıklamada bulunduk. Genişletilmiş yeni istihdam teşviğinin, bu sonuçlarda ciddi bir değişiklik yaratacağını düşünmüyorum. Bir süredir sadece yeni istihdamların değil, mevcut istihdamların da desteklenmesi gerektiğini söylüyorduk. Yeni düzenleme, mevcut istihdamı desteklerken bu defa da yeni istihdamı desteklemiyor. Teşviklerde dengeyi bir türlü tutturamıyoruz. Bu senenin nasıl geçeceği konusunda olumlu ya da olumsuz bir yorum yapmak imkansız." diye konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim