• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Denizli Sanat Merkezi’ne Görkemli Açılış

Denizli Sanat Merkezi’ne Görkemli Açılış
Yangın sonucu kullanılamaz hale geldikten sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilerek yapımı tamamlanan Denizli Büyükşehir Belediyesi Sanat...

Yangın sonucu kullanılamaz hale geldikten sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilerek yapımı tamamlanan Denizli Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nin açılışı yapıldı.

Yangın sonucu kullanılamaz hale geldikten sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilerek yapılan Denizli Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nin açılış töreni görkemli bir törenle yapıldı. Törene, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, eski Ekonomi Bakanı ve Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Denizli Milletvekili Şahin Tin ve Cahit Özkan ile Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, eşi Berrin Zolan ve çok sayıda davetli ile vatandaşlar katıldı. Sanat merkezinin yapılış hikayesini anlatan film ile başlayan törende Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle çekilen ve geçtiğimiz yıl Boston Kısa Film Festivali'nde Türkiye'yi başarıyla temsil eden "Annemin Ardından" adlı kısa film izleyicilerin beğenisine sunuldu. Son olarak bir dünya markası ile işbirliği yapan Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin dünya genelinde 1.5 milyar insanı kentin tarihi ve kültürel zenginlikleri ile buluşturduğu kısa film gösterildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu, yaptığı konuşmada, sinemanın kendisini çocukluğuna götürdüğünü anlatarak geçmişte yaşadığı hatıraları konuklarla paylaştı. Çocukluğunda hafta sonları babasının kendisini ve kardeşlerini buradaki sinemaya götürdüğünü kaydeden Bakan Ramazanoğlu, bugünün babalarına seslenerek, "Çocuklarınızı bir pazar günü alın sinemaya, filme, bir yerlere götürün. Çocuklarınızla beraber kendinize zaman ayırın, onlarla konuşarak bu zamanı zenginleştirin" diyerek ailenin öneminden bahsetti. Bakan Ramazanoğlu, şöyle konuştu:

"Evet babalar çocuklarınızın ellerinden tutun bir pazar günü, onlarla beraber işte böyle güzel salonlara gelin. Böyle güzel salonlarımızı Denizli'ye kazandıran Sayın Büyükşehir Belediye Başkanıma buradan kalbi muhabbetle teşekkür ediyorum."

Bakan Ramazanoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sosyal belediyecilik dediğimizde belediye, yol demek, su demek, halkın refahı demek ama halkın refahı içerisinde aynı zamanda halkın beslendiği sanat damarlarını, sanat kanallarını, sanat yollarını açık tutmaya yarayacak yatırımlarında yapılması demek. Bugün bu salon beni çok duygulandırdı, çok heyecanlandırdı. Geleceğe dair Denizli'deki çocuklarımız, gençlerimiz ve sanat üretecek, sanat damarını besleyecek olan geleceğimiz için çok umutlandırdı. İnşallah böyle güzel eserlerin sayılarının artmasını istiyoruz. Buradan o ruhla beslenmiş gençlerimizin Türkiye'nin geleceğinin inşasında sağlam birer temel, sağlam birer köşe taşı olacağına inanıyorum."

Sinemanın açık AVM olarak adlandırılan Gazi Bulvarı'nda bir çekim merkezi olduğunu ifade eden Başkan Zolan ise, "Sinemanın ve sanat merkezinin mutlaka yeniden inşa edilmesi gerekiyordu. Bu bir hayaldi, bir hedefti. Sanat merkezimizi yeniden "küllerinden doğacak" diye söz verdik, bugün doğdu. Çok şükür o sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Söz verdik yaptık. Allah'ım kazasız belasız ve güzellikler içinde sanat merkezimizi kullanmayı bizlere nasip etsin. Kültürle sanatla buluşturmaya devam etsin" dedi.

Sanat Merkezi'nin bölgeye, esnafa ve tüm Denizli'ye hayırlı ve uğurlu olmasını dileyen Başkan Zolan, şunları kaydetti:

"Burada hedefimiz yıllık 500 bin seyirciye ulaşmak. Bu hedef tuttuğunda da Gazi Bulvarı ve çevresi daha da canlanacak, bölgeye yeni bir kan gelecek. Bu bölge yayalaştırılmış şekilde bir yaşam alanı haline gelecek."

12 MİLYON TL'YE MALOLDU

Sinemanın yapım maliyetinin yaklaşık 12 milyon lira olduğunu ifade eden Başkan Zolan, "Sinema ile ilgili yapmış olduğumuz ihale ile 5 bin lira artı satılan her bilet bedelinin yüzde 23'ü Denizli Büyükşehir'e verilecek. Dolayısıyla burada seyirci kapasitesi arttıkça Denizli Büyükşehirimize gelir olarak dönecek. Biz işin maddi boyutunda değiliz ama maddi boyutunun olması gerekir onu da yeni kültür ve sosyal işlerde harcamayı biz kendimize hedef edindik" diye konuştu.

Konuşmaların ardından dualarla Denizli Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nin açılışı gerçekleştirildi.

Denizli Sanat Merkezi’ne Görkemli Açılış

Denizli Sanat Merkezi’ne Görkemli Açılış

Denizli Sanat Merkezi’ne Görkemli Açılış

Denizli Sanat Merkezi’ne Görkemli Açılış

Denizli Sanat Merkezi’ne Görkemli Açılış

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim