• BIST 9079.97
  • Altın 2306
  • Dolar 32.3263
  • Euro 35.1055
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

DenizHaber gerçek belge yayınlıyor, Mubariz Gurbanoğlu YALAN diye soluğu Sulh Ceza'da alıyor!

DenizHaber gerçek belge yayınlıyor, Mubariz Gurbanoğlu YALAN diye soluğu Sulh Ceza'da alıyor!
Palmali Denizcilik'e ait M/T ADRIATIC MARINER isimli geminin Ukrayna'nın İzmail Limanı'nda akaryakıt kaçakçılığı yaptığı ile ilgili suç duyurusu haberlerini yayınlayan Deniz Haber Ajansı'nın URL'leri, Sulh Ceza Hakimliği tarafından erişime kapatılıyor.

Mubariz Gurbanoğlu'nun Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptığı Palmali Group Şirketlerinden, Malta merkezli Kama Navigation Şirketinin üzerine kayıtlı M/T ADRIATIC MARINER isimli nehir tankeri hakkında "Akaryakıt Kaçakçılığı" yapmaktan dolayı Ukrayna Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan soruşturmanın belgelerinin Deniz Haber Ajansı'nda yayınlanmasından bir gün sonra, Sulh Ceza Hakimliği tarafından, haberin URL'si erişime kapatıldı.

Deniz Haber Ajansı'na mahkeme kanalıyla uygulanan sansürün haber yapıldığı Mubariz Gurbanoğlu istedi, Deniz Haber Ajansı'na sansür uygulandı" üst başlıklı haberinin de URL'si, Mubariz Gurbanoğlu ve Palmali Denizcilik avukatlarının Sulh Ceza Hakimliği yaptığı başvurusu sonucu erişime kapatıldı.

UKRAYNA MİLLETVEKİLİ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Ukrayna Milletvekili Gerashenko Anton Yurshovich'in Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) Başkanı Valentyn Oleksandrovych Nalyvaichenko ve Ukrayna Başsavcısı Viktor Shokin'e yaptığı suç duyurusunda, Palmali Denizcilik Şirketine ait M/T ADRIATIC MARINER isimli geminin Uluslararası Kırım Ambargosunu delerek işgal altında bulunan Feodosia Limanı'ndan yüklediği 5 bin 800 ton dizel yakıtı, kaçak yollarla Ukrayna'nın Izmail Limanı'na getirdiği belirtilirken, SBU Ekiplerinin yaptığı operasyonda gemide bulunan kaçak akaryakıtın ele geçirildiği ve bu operasyonla geminin tutuklandığı ifade edildi.

Ukrayna Milletvekili Gerashenko Anton Yurshovich'in yaptığı suç duyurusunda, tutuklu olan Palmali Denizcilik'e ait M/T ADRIATIC MARINER isimli geminin hukuksuz bir şekilde serbest bırakılmasından dolayı gümrük vergisinin ödenmediği ve kamu görevi yapan isimlerin, görevini kötüye kullandığı kaydedilerek, sorumluların cezalandırılması istendi.

DENİZ HABER AJANSI SUÇ DUYURUSU BELGELERİNE ULAŞTI

Deniz Haber Ajansı'nın ulaştığı belgelere göre, Ukrayna Milletvekili Gerashenko Anton Yurshovich'in Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) Başkanı Valentyn Nalyvaichenko ve Ukrayna Başsavcısı Viktor Shokin ile Ukrayna Parlamentosu'nda bulunan milletvekillerine gönderdiği suç duyurusu aynen şöyle;

palmali_belge_buyuk_1.jpgpalmali_belge_buyuk_2.jpg


M/T ADRIATIC MARINER HAKKINDA YAPILAN SUÇ DUYURUSUNUN TERCÜMESİ

Gerashenko Anton Yurshovich / Ukrayna Milletvekili

Sayın; Ukrayna Başsavcısı Viktor Shokin
Sayın; Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) Başkanı Valentyn Nalyvaichenko 

Ukrayna’nın “Milletvekilleri statüsü hakkında” Kanunun 1.6.17.bendi uyarınca sizlere başvurmaktayım. UNIAN haber ajansında 29.05.2015 tarihinde düzenlenen basın toplantısında geçici işgal altında olan topraklara giriş düzenini (Ukrayna Yasasının 332-1.bendi) ihlal eden olay ile ilgili bilgi tarafımca kamuoyuna sunulmuştur.

Yasadışı eylemlerin sonucu olarak İzmail Limanı'nda Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) mensupları tarafından işgal altında olan Kırım’ın Feodosia Liman'ından Ukrayna’ya kaçak yollardan 5800 ton dizel yakıt getiren "Adriyatik Mariner" tankeri gözaltına alınmıştır.

Ancak, Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) mensuplarının anlattıklarına göre geminin tutuklanması sırasında birtakım kişiler Kiev’in yetkili makamları adına hareket ettiklerini söyleyerek dizel yakıtın yerel prosedürlere tabi tutulmaksızın Ukrayna topraklarına ithal edilebileceğini savunarak tutuklanan geminin serbest bırakılmasına ilişkin yasadışı talepte bulunmuşlardır. Bu yasadışı eylem sonucunda ülkemizin gümrük vergisi ödenmemiş kaçak dizel yakıttan dolayı bütçe açığı 23 milyon grivne’ye ulaşmıştır.

Ukrayna Ceza Kanunu’nun 201. 212. 332-1.madde hükümleri uyarınca kaçak dizel yakıt ithalatı yasadışı eylemler niteliğindedir.  Ayrıca, Ukrayna Ceza Kanunu’nun 364.madde hükümleri uyarınca kamu yönetiminde bulunanların görev ve yetkilerini çıkar gözeterek yasal düzenlemelere aykırı biçimde kullanmaları, yolsuzluk olayları ceza soruşturmasına tabi tutulmalıdır. Daha önce, geçici işgal altında olan topraklara giriş düzenine ilişkin Ukrayna mevzuatlarını ihlal eden gemilerin gerekli kontrollerinin yapılmadığı konusunda Ukrayna Güvenlik Servisi ve Başsavcılığı’na defalarca şikayette bulunmuştum.

Ukrayna Güvenlik Servisi’nin 8/3/4-3362 sayı ve 31.03.2015 tarihli, 33/2214 sayı ve18.03.2015 tarihli yazılarında  tarafımca yapılan başvuru Ukrayna Güvenlik Servisi’nin sorumlu birimleri tarafından dikkate alındığı ifade edilmiştir. Ukrayna Başsavcılığının 26 1-33562-15 sayı ve 27.03.2015 tarihli yazısında sadece “Kanton” gemisinin Ukrayna Ceza Kanunu’nun 332-1.madde hükümleri uyarınca tutuklandığı belirtilmiştir.

Yüzlerce gemilerin geçici işgal altında olan topraklara giriş düzenine ilişkin Ukrayna mevzuatlarını ihlal olaylarının mevcut olmasına rağmen Ukrayna Başsavcılığı tarafından sunulan bilgiye göre sadece bir gemiye ilişkin tutuklama kararı alınmış ve soruşturma açılmıştır.

Yukarıda belirttiğim olaylar dikkate alındığında Ukrayna Güvenlik Servis mensuplarının etkili bir şekilde çalışmadığı ve üst düzey yöneticilerin kendi çıkarları doğrultusunda hareket ettikleri ve yolsuzluk olaylarının söz konusu olduğu kanaatine varmışımdır. 

TALEP EDİYORUM

-     Geçici işgal altında olan topraklara giriş düzenine ilişkin Ukrayna mevzuatlarını ihlal ettiği ve kaçak dizel yakıt ithak ettiği gerekçesiyle "Adriyatik Mariner" gemisine karşı soruşturmanın açılması;   Gemi ve 5800 ton kaçak dizel yakıtın tutuklanması ve mahkemede kanıt olarak gösterilmesi;
-     Soruşturmanın ardından Ukrayna Ceza Kanunu’nun 201. 332-1.madde hükümleri uyarınca "Adriatic Mariner" gemi kaptanının cezalandırmak; daha sonra elden çıkarmak üzere gemi ve dizel yakıta el koymak;
-     Telefonla arayarak "Adriatic Mariner" gemisinin derhal serbest bırakılması talebinde bulunan Ukrayna Güvenlik Servisi SBU üst düzey yöneticilerin araştırılması; bu olayın kanıtlanması durumunda bu kişilere karşı Ukrayna Ceza Kanunu’nun 364.madde hükümlerinin uygulanması;
-     İleride geçici işgal altında olan topraklara giriş düzenine ilişkin Ukrayna mevzuatlarını ihlal eden gemi kaptanlarının yürürlükteki yasalara uygun olarak caza almalarını sağlayan önlemlerin alınması;
-     Ukrayna milletvekilinin yasal taleplerine kayıtsız kalınması ve tarafınızca gerekli önlemlerin alınmaması halinde Ukrayna Ali Radası’na başvurarak halkımıza Ukrayna Güvenlik Servisinin yasadışı olaylara ve yolsuzluklara tepkisiz kaldığını hatta desteklediğini açıklayacağım.

Gerashenko Anton Yurshovich / Ukrayna Milletvekili"

Haber: Recep CANPOLAT / Deniz Haber Ajansı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim