• BIST 9439.1
  • Altın 2495.274
  • Dolar 32.5958
  • Euro 34.7814
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Deniz Kılavuzluk A.Ş.'den Kamuoyuna Açıklama!

Deniz Kılavuzluk A.Ş.'den Kamuoyuna Açıklama!
İstanbul Anadolu 1. Ticaret Mahkemesinde alınan kararla ilgili Deniz Kılavuzluk A.Ş. (DEKAŞ) Yönetim Kurulu tarafından kamuoyuna bir açıklama yapıldı.

Deniz Kılavuzluk A.Ş. (DEKAŞ) Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklama aynen şöyle;

"1)    Deniz Kılavuzluk A.Ş. (DEKAŞ) ile Marin Römorkör ve Kılavuzluk A.Ş. arasında süren hukuk mücadelesi sonuçlanmamıştır. DEKAŞ’ın açtığı “Tahkim Heyeti Kararının İptali Davası” halen devam etmektedir.

2)    Hukuki süreç sonuçlanmadan, 
A-       Recep Düzgit’in DTO Meclisi’nde yaptığı “DEKAŞ’ın çalışmalarını durdurmayacağız.” beyanının tam tersine, 
B-       Anadolu 13. İcra Hukuk Mahkemesi ve onun 8. Yargıtay Hukuk Dairesi tarafından onaylanan “İcra yapamazsın” kararlarına rağmen, 
“Marin Römorkör ve Kılavuzluk A.Ş. Yönetim Kurulu” tarafından, hukukun arkasından dolanıp, DEKAŞ üzerine icra ve haciz uygulanmıştır.

3)    “Hukuki süreçlerin uzaması” ve bu arada “Marin Römorkör ve Kılavuzluk A.Ş. Yönetim Kurulu tarafından, hukuki süreçleri beklenmeden DEKAŞ’ı icra / haciz uygulamaları ile ortadan kaldırarak, kendileri bu hizmetleri yapmak için izin almak istekleri” yüzünden DEKAŞ olarak, hukuki süreçler boyunca “DEKAŞ’a haciz / icra uygulamalarını önlemek” maksadıyla mahkemeye müracaatla hukuki bir kalkan sağlayan “İflas erteleme kararı” alınmıştır.

4)    İflas erteleme kararları sonucunda Mahkemeler şirketlere iki türlü kayyım atarlar; Birinci şeklinde “Kayyımlar Yönetim Kurulu’nun yerine geçerler”, ikinci şeklinde ise “Yönetim Kurulu’nun kararlarını yalnızca onaylarlar”. DEKAŞ’ın iflaslık durumu olmayıp, yalnızca “Hukuki Sürecin sona ermesini bekleme” ve “ Hukuki sürecin sonunda ortadan kalkabilecek haksız bir tazminatı ödememek” için hukuki sürecin nihayete erme ihtiyacı vardır. Bu nedenle, DEKAŞ’a ikinci şekilde ki gözetici kayyım atanmıştır ve şirketin rutin işleyişi hiçbir aksamaya mahal verilmeden devam edecektir. 

Son olarak, DEKAŞ’ın, hizmet verdiği son 19 yıldır Türkiye’deki “Kılavuzluk Hizmetlerine” çağ atlattığını, yerli ve yabancı tüm ilgililer bilmektedir. Acente ve armatörler tarafından, dünyadaki ve bizdeki mevzuatta yer alan “Acenteler kılavuzluk ve römorkaj hizmetlerini veremezler” yasağına rağmen, kurdukları ve açıkça meslek grubu olarak kendilerine yasaklanmış işleri yapmak için kurulduğu açıklanan “Marin Römorkör ve Kılavuzluk A.Ş. Yönetim Kurulu’nun” DEKAŞ’ı ortadan kaldırmak için yaptıklarını, Türkiye Denizcilik Tarihi ileride kara sayfalar olarak anacaktır. 

Bu süreçte “Marin Römorkör ve Kılavuzluk A.Ş. Yönetim Kurulu’nun” hiçbir ticari etik ilkesine uymayan icraatlarını Kamuoyunun takdirlerine sunar;  tüm yapmış oldukları iş ve işlemlere rağmen hukukun tecelli edeceğine dair inancımız tamdır.

Saygılarımızla,

DEKAŞ  YÖNETİM  KURULU"

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim