• BIST 8718.11
  • Altın 2245.336
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1889
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Deniz Haber Ajansı, yıllık 150 milyon okuyucuya ulaştı

Deniz Haber Ajansı, yıllık 150 milyon okuyucuya ulaştı
Google Analytics verilerine göre, son 360 gün içinde Deniz Haber Ajansı'na 36 milyon 451 bin 51 farklı oturum üzerinden 147 milyon 353 bin 922 okuyucunun giriş yaptığı açıklandı.

Dünyanın en büyük internet arama motoru Google Analytics verilerine göre, 1 Ocak 2015 - 27 Aralık 2015 tarihleri arasında, Deniz Haber Ajansı resmi haber portalı DenizHaber.Com.tr'ye, yüzde 94,72'si farklı IP olan, 36 milyon 451 bin 51 oturum üzerinden, 147 milyon 353 bin 922 okuyucunun giriş yaptığı açıklandı.

Recep Canpolat'ın Genel Yayın Yönetmenliği yaptığı ve denizcilik sektörüne yönelik dünyanın tek haber ajansı olan DenizHaber, yeni bir okuyucu rekoru kırarak, sektörel internet siteleri arasında dünyanın en çok ziyaretçi alan lider denizcilik sektör sitesi oldu.

Denizcilik, turizm, çevre ve enerji merkezli haberleri anlık olarak, dünyaya duyuran Deniz Haber Ajansı, Türkiye merkezli yayın yapan güncel haber portalları sıralamasında da ilk 20 site arasında yer aldı.

Google Analytics verilerine göre, günlük ortalama 410 bin ziyaretçinin giriş yaptığı Deniz Haber Ajansı, aylık 12 milyon 500 bine yakın okuyucuyla sektörün nabzını tutuyor. Yine aynı verilere göre son bir yıl içinde 204 ülkeden okuyucuya haber servisi veren Deniz Haber Ajansı, dünyada yayın yapan tüm internet siteleri arasında ise 7 bin 231'nci sırada yer alarak ezici bir çoğunlukla rakiplerine fark atıyor.

Dünya internet raiting ölçüm merkezi Alexa.Com 'un verilerine göre, Türkçe Yayın Yapan siteler arasında 136. sırada yer alan www.denizhaber.com.tr internet sitesinin, sektörel haber siteleri arasında ise 1. sırada olduğu kaydedildi.

google_2015_buyuk.jpg

DÜNYA MEDYASI, DENİZCİLİK SEKTÖRÜNÜ DENİZHABER'DEN İZLİYOR

Deniz Haber Ajansı olarak 2015 yılı için hedefledikleri okuyucu rakamlarına ulaştıklarını söyleyen Deniz Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Recep Canpolat, amaçlarının günlük 400 binin üstünde olan okuyucu sayısının, 2016 yılında günlük 1 milyona çıkarmak olduğunu belirtti.

Yıllık 36 milyon 500 bine yaklaşan IP'nin yüzde 95'e yakınının farklı IP olduğuna dikkat çeken Deniz Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Recep Canpolat, sadece bunlardan 1 milyon 900 bin okuyucunun aynı IP üzerinden giriş yaptığını kaydederek şunları söyledi; "Yıllık farklı olmayan 1 milyon 900 bin IP'yi 365'e böldüğünüz zaman 5 bin 200 IP üzerinden 19 bin sadık okuyucunun her gün Deniz Haber Ajansı'nı ziyaret ettiğini görüyoruz. Diğer taraftan 390 bin ziyaretçinin ise farklı IP üzerinden giriş yaptığı ortaya çıkıyor. Bunu biz değil, Google Analytics verileri söylüyor" diye konuştu.

İsteyen herkes ile Google Analytics verilerini paylaşmaktan mutlu olacağını söyleyen Deniz Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Recep Canpolat; "Dünyanın en önemli yayın organları, denizcilik sektörünü Deniz Haber Ajansı'ndan takip ediyor. Buna bir örnek vermek gerekirse, Uçak düşürme hadisesinden sonra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ailesi üzerinden kirli bir kampanya başlattı. Üç hafta önce Rusya Savunma Bakan Yardımcısı'nın Antoni Antonov, dünya medyasının da yoğun ilgi gösterdiği basın toplantısında, 'Bilal Erdoğan'ın gemileri Ceyhan Terminali'nden IŞİD petrolünü taşıyor'' diyerek özelde Erdoğan ailesini, genelde Türkiye'yi suçlayıcı bir açıklama yaptı. Bu iddianın doğru olup olmadığını öğrenmek için Palmali Denizcilik tarafından işletilen Bilal Erdoğan'ın gemilerinin son 6 aylık AIS kayıtlarını ortaya çıkararak, Deniz Haber Ajansı'nda yayınladık. Bilal Erdoğan'ın gemilerinin 3'ü AIS kayıtlarına göre, Ceyhan Terminaline hiç yanaşmamış. 2 tanesi ise 6 aydır Kuzey Denizi ve Ukrayna - İtalya - Mersin arasında çalışıyor. Bu haberi yayınladıktan bir gün sonra İspanyol El Pais Gazetesi, Deniz Haber Ajansı'nı kaynak göstererek, 'Rusya'nın iddialarını Türk Denizcilik sitesi Deniz Haber yalanladı' diye manşetten duyurdu. Bilal Erdoğan'ı seversiniz, veya sevmezsiniz. Ama ortada bir gerçek var. Erdoğan ailesi sırtından Türkiye'nin itibarına zarar verecek kirli bir propaganda yapılıyordu. Biz bu haberi yaptıktan sonra, Rus menşeili bir kaç yayın organının dışında, dünya basını bu olaylara bir daha hiç değinmedi ve gündeme bile almadı. Bu da gösteriyor ki objektif ve doğru habercilik yaptığın zaman, dünya medyası seni rahatlıkla kaynak gösterebiliyor. Hatta Türkiye'deki ulusal televizyonlar ve yazılı basın, denizcilik ile ilgili önemli bir haberi teyit edemeyince, haber müdürleri 'Deniz Haber Ajansı yayınlamadıysa, yayınlamayın!' diye talimat verdiğini biliyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

İSPANYOL EL PAİS GAZETESİ, DENİZ HABER AJANSI'NI KAYNAK GÖSTERDİ

recepcanpolat_elpais_buyuk.jpgİSTANBUL HABER AJANSI

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim