• BIST 9079.97
  • Altın 2323.809
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9399
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Deniz Feneri Davası'nda noter İsmet Büyükkılıç'a hapis cezası

Deniz Feneri Davası'nda noter İsmet Büyükkılıç'a hapis cezası
DENİZ Feneri davası kapsamında tutuklu bulunan Mehmet Gürhan adına Kanal 7 Başkanı Zekeriya Karaman için çıkartılan genel vekaletnameyi hazırlayan İstanbul 10. Noteri İsmet Büyükkılıç hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul 6’ıncı Ağır Ceza Mahkemesi’ne görülen duruşmaya, “Resmi Belgede Sahtecilik” ve “Görevi Kötüye Kullanmak” suçlarından 15 yıla kadar hapis istemiyle tutuksuz yargılanan İsmet Büyükkılıç geldi. CHP milletvekili Mahmut Tanal da duruşmaya izleyici olarak katıldı. Duruşmada son sözü sorulan Büyükkılıç eski savunmalarını tekrar ettiğini belirterek, “Taktir mahkemenin” dedi.Büyükkılıç’ın aynı zamanda oğlu olan avukatı Cüneyt Büyükkılıç ise beraat kararı verilmesini, aksi halde hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını talep etti. 

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti İsmet Büyükkılıç’ı “Belgede sahtecilik” suçundan 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Büyükkılıç’ın cezanın infazından sonra işlemek üzere 11 ay 8 gün süre ile noterlik mesleğinden yasaklanmasına karar vererek, hükmün açıklanmasını geri bıraktı. Mahkeme heyeti, “Görevi kötüye kullanmak suçundan ise yasal unsurları oluşmadığı gerekçesiyle beraatine karar verdi. 

ŞİKÂYETLE ORTAYA ÇIKMIŞTI

İstanbul 10. Noteri olarak görev yapan İsmet Büyükkılıç’a, hakkında Almanya’daki Deniz Feneri e.V davasında  ceza alan Mehmet Gürhan’ın yurtdışında tutuklu bulunduğu dönemde Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman’a verilen genel vekaletnamenin sahte olduğu yönünde yapılan şikâyet üzerine soruşturma açılmıştı. Soruşturma sonunda İsmet Büyükkılıç hakkında “Resmi Belgede Sahtecilik” ve “Görevi Kötüye Kullanmak” suçlarından 15 yıla kadar hapis talebiyle dava açılmıştı.

“YARGITAY BERAAT KARARINI BOZMUŞTU”: 

İsmet Büyükkılıç ilk yargılama sonunda, suçlarının sanık tarafından işlendiğinin sabit olmadığı gerekçesiyle beraat etmişti. Yargıtay 11. Ceza Dairesi ise yerel mahkemenin verdiği beraat kararını, dosyada bulunan suça konu vekaletnamenin emanete alınmasını ve sanığın tüm unsurları itibariyle oluşup sübuta eren “Resmi Belgede Sahtecilik” suçundan mahkumiyetine karar verilmesi gerektiği gerekçesiyle bozmuştu. Yargıtay’ın bozma kararının ardından davaya ilişkin görüşünü açıklayan savcı, İsmet Büyükkılıç’ın “Resmi belgede sahtecilik” suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etmişti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim