• BIST 9439.86
  • Altın 2497.561
  • Dolar 32.5988
  • Euro 34.7905
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Deniz Canlıları Müzesi, Öğrencilerin Sınav Stresini Yenme Adresi Oldu

Deniz Canlıları Müzesi, Öğrencilerin Sınav Stresini Yenme Adresi Oldu
Türkiye'de ilk ve tek olan Deniz Canlıları Müzesi, sınava girecek öğrencilerin stres atma mekanı oldu.

Türkiye'de ilk ve tek olan Deniz Canlıları Müzesi, sınava girecek öğrencilerin stres atma mekanı oldu.

Beylikdüzü Yeşilvadi'de yüzlerce deniz canlısının mumyalanarak sergilendiği müze, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu sene de TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) sınavı öncesi uğrak merkezi oldu. Müzede yüzlerce balık ve deniz canlısını inceleyerek stres atan öğrenciler Balıkçı Kenan'ın ikram ettiği enfes balıklarla enerji depoladılar.

Şu günlerde harıl harıl 25-26 Kasım'da yapılacak TEOG sınavına hazırlanan Gürpınar Azime Yılmaz İmam Hatip Ortaokulu 8. sınıf öğrencilerini ağırlayan işletme sahibi Kenan Balcı, "8 sınıf öğrencileri geçtiğimiz yıl da misafirimiz olmuşlardı. Onların sınav başarıları gayet yüksek olduğu için 8.sınıf öğrencileri bu yılda buradalar. Kendilerini ağırlamaktan, müzemizi gezdirmekten ve yoğun ders çalışma programı sebebiyle ihtiyaç duyacakları enerji için balık ikram etmekten son derece mutluyuz" dedi.

"DENİZLER EKMEDEN BİÇTİĞİMİZ TARLALARIMIZ"

Ziyaretine gelen öğrencilere öncelikli olarak denizlerin öneminden ve sahip çıkılması konularından bahseden Deniz Canlıları Müzesi sahibi Kenan Balcı, " Denizlerimiz bizim, ekmeden biçtiğimiz tarlalarımızdır. Aynı zamanda Türk halkının gerçek madenidir. Bu yüzden geleceğimiz olan öğrencilerimize bu konuların öneminden bahsettim. Çünkü son zamanlarda denizlerimizdeki balık oranı azaldı. Özellikle evlerde kullanılan kızartma yağlarının lavabolara dökülmesi sonucu denizlerde oksijen miktarı azalıyor. Bu da balıklara zarar veriyor. Yıpranan dokuları bile onaran, içinde hiçbir katkı maddesi olmayan, anne sütünden sonra en kıymetli besin kaynağımız olan balıklar için denizlerimize sahip çıkmamız gerektiği konusunda çocuklarımızı bilgilendirdik" şeklinde konuştu.

Deniz Canlıları Müzesi'ni öğrencilerin derslerine yardımcı olmak için de açtığını söyleyen Balcı, "Geçtiğimiz kasım ayındaki TEOG sınavından önce stres atmak için öğrencilerimizi burada ağırladık. Baştan korkuyla yaklaştıkları müzeyi sonradan sevdiler ve Nisan ayındaki ikinci TEOG sınavı için tekrar gelmek istediler. Sonuçta öğrencilerin mutlu olması bizleri de mutlu ediyor. Aynı zamanda balık yemek hem zihin açıcı hem de stresi önlüyor. Ben günde beş defa balık yediğim için altmış yaşında olmama rağmen doktora gitmedim. Balık gerçek bir ilaçtır. Bu yüzden öğrencilere denizlerimize sahip çıkalım vurgusunu özellikle yapıyorum" şeklinde konuştu.

"BİZİM İÇİN ÇOK VERİMLİ BİR ETKİNLİK"

Bir önceki TEOG sınavı için geldiğimizde hem balık yemek hem de müzeyi gezmek bizlere iyi gelmişti diyen Gürpınar Azim Yılmaz İmam Hatip Ortaokulu sekizinci sınıf öğrencisi Ruken Ayşe Kaplan, "Kenan Abi sınavdan önce bizim stres yapmamamız için çok yardımcı olmuştu. Hem müzeyi çok sevdik hem de balık yemek sınavdan önce bize çok iyi geldi. Aynı zamanda Kenan Abi denizlerin geleceği için bizlere yapabileceklerimiz hakkında bilgiler verdi. Bence çok güzel ve verimli bir etkinlik oldu. Bu organizasyon için çok teşekkür ederiz" ifadelerinde bulundu.

TEOG'dan önce böyle bir etkinlikle daha iyi motivasyon olduklarını söyleyen Gürpınar Azim Yılmaz İmam Hatip Ortaokulu sekizinci sınıf öğrencisi Muhammet Talha Çelik ise "Kenan Abimizin dediği gibi balık fakir gıdası değil, fikir gıdasıdır. Balık yemek hem zihnimizi güçlendiriyor hem de stresimizi atmamıza yardımcı oluyor. Bu yüzden tekrar Nisan ayındaki TEOG sınavı için ziyaret etmek istedik" diyerek memnuniyetini bildirdi.

Deniz Canlıları Müzesi, Öğrencilerin Sınav Stresini Yenme Adresi Oldu

Deniz Canlıları Müzesi, Öğrencilerin Sınav Stresini Yenme Adresi Oldu

Deniz Canlıları Müzesi, Öğrencilerin Sınav Stresini Yenme Adresi Oldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim