• BIST 9079.97
  • Altın 2307.251
  • Dolar 32.3024
  • Euro 35.0637
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Deniz Baykal’dan FETÖ açıklaması:

Deniz Baykal’dan FETÖ açıklaması:
Darbe girişimi sonrasında FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik olarak başlatılan soruşturmalara değinen CHP Eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz...

Darbe girişimi sonrasında FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik olarak başlatılan soruşturmalara değinen CHP Eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, bu işin, "O FETÖ'cü, bu FETÖ'cü" ihbarları ile çözülecek gibi olmadığını söyledi.

Deniz Baykal, partisinin Kocaeli İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek bir basın toplantısı düzenledi.

CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya'nın düğününe katılmak ve Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören CHP Eski Kocaeli Milletvekili Sefa Sirmen'i ziyaret etmek için Kocaeli'ye gelen Deniz Baykal, partisinin Kocaeli İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, CHP Kocaeli Milletvekilleri Fatma Kaplan Hürriyet, Haydar Akar ve Tahsin Tarhan ile partililer katıldı. Basın toplantısına ziyaretinin siyasi bir amacı olmadığını belirterek başlayan Baykal, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin, Türkiye'nin içerisinden geçmekte olduğu bu kritik dönemde olağanüstü önem kazandığına, bir kez de ben dikkat çekmek isterim. Gerçekten Türkiye tarihinin en ağır yarılmalarından birisini yaşıyor. Böylesini daha önce yaşamamıştık. Cumhuriyet tarihimizde tanık olmadığımız kadar büyük sorunlarla, krizlerle karşı karşıyayız. Bunların şimdi sonuncusu ile Türkiye hesaplaşıyor" dedi.

"CHP'nin ilkelerinin Türkiye için önemi kanıtlanmıştır"

Cumhuriyet Halk Partisi'nin benimsediği ilkelerin Türkiye için çok önemli olduğunu vurgulayan Baykal, "Böyle bir sürecin ne için yaşandığı, nasıl yaşandığı, bu sıkıntılı ortamdan Türkiyemizin nasıl çıkabileceği, bir daha böylesine bir krizler sarmalı içerisine sürüklenmeden Türkiye'nin hak ettiği hukuka saygınlığı, demokratik bir yaşamı hayata geçirebileceği konusu önümüzdeki temel konudur. Yaşanan olaylar Cumhuriyet Halk Partisi'nin ilkelerinin, değerlerinin, temel zihniyetinin, anlayışının Türkiye için ne kadar önemli, ne kadar değerli olduğunu kanıtlamıştır. Sadece bu son yaşadığımız darbe girişimi ile kendisini gösteren olay dolayısıyla bunu söylemiyorum. Türkiye'nin terör konusunda içine sürüklendiği kabul edilemez manzara, yolsuzluklar ile ilgili olarak bir devlet krizi haline dönen çürümüşlüğün ortaya çıkışı ve Türkiye'nin yıllarca yanlış politikalar izlendiği için devletin içinde bir çetenin etkin noktaya gelmesini anlayışla karşılayan bir devlet yönetiminin, bütün bunların sonucunda ortaya çıkan kriz Cumhuriyet Halk Partisi'nin temel ilkelerini, temel politikalarını Türkiye'nin ne kadar sahiplenmesi gerektiğini gösteriyor" şeklinde konuştu.

"Bu işi yönetenlerin hukuki sorumluluklarının saptanması öncelikli iştir"

Darbe girişimi sonrasında FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik olarak başlatılan soruşturmalara da değinen Baykal, "Türkiye bu son krizden dolayı bu malum örgüt ile bağlantılı olanları hemen yakalayalım, etkisizleştirelim, tasfiye edelim, devletin kritik noktalarından uzaklaştıralım humması içerisinde. Elbette bu yapılması gereken bir şey. Ama bunun nasıl yapılması gerektiği konusu, hukukun bu noktadaki konumu fevkalade önemli. Ancak bizim asıl üzerinde durmamız gereken konu, "Türkiye buraya nasıl sürüklendi?" sorusudur. "Böyle bir tablo neden Türkiye'de yaşandı? Nedir bunun altında yatanlar?" sorularını sorgulamadan bir yere gitmek mümkün değil. İki tane ciddi mesele var. Birincisi, Türkiye'de bu noktaya gelmemize yol açanların sorumluluklarının doğru saptanması. Bu iş, "O FETÖ'cü, bu FETÖ'cü" ihbarları ile çözülecek gibi değil. Bu işin kumanda odasında bulunanların, bu işi yönetenlerin, o yönetenler ile ilişki ve irtibat içine girenlerin hukuki ve cezai sorumluluklarının saptanması öncelikli iştir" ifadelerini kullandı.

Baykal, basın toplantısının ardından programına devam etmek üzere parti binasından ayrıldı.

Deniz Baykal’dan FETÖ açıklaması:

Deniz Baykal’dan FETÖ açıklaması:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim