• BIST 9079.97
  • Altın 2309.877
  • Dolar 32.3385
  • Euro 35.0749
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Deniz Baykal Kayseri’de

Deniz Baykal Kayseri’de
CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, cumhurbaşkanlığı adaylığı için, "Aday tartışmasına çekiliyor, halbuki bizim yöntem belirlememiz lazım. İnanıyorum...

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, cumhurbaşkanlığı adaylığı için, "Aday tartışmasına çekiliyor, halbuki bizim yöntem belirlememiz lazım. İnanıyorum bir sürü insan aday olmak isteyecektir" dedi.

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, CHP Kayseri İl Başkanlığını ziyaret etti. İl Başkanı Feyzullah Keskin tarafından karşılanan Baykal, gazetecilerin sorularını yanıtladı. "Cumhurbaşkanlığına aday olacak mısınız" sorusu üzerine Baykal, "Daha yöntemin ne olduğu belli değil, şimdi aday ismi telaffuz etme noktasında değiliz. Yanlış bir yaklaşımdır. Aday tartışmasına çekiliyor, halbuki bizim yöntem belirlememiz lazım. İnanıyorum bir sürü insan aday olmak isteyecektir. Olmalıdır. Nereye, nasıl aday olacak, bununla ilgili kararı kim alacak? Var mı böyle oluşmuş bir merci? Yok. İşte ben onu oluşturalım diyorum, onu görünce insanlar bu adaylığın nasıl, nerede şekilleneceğini görünce ona göre olmak isteyen olur. Herkesin aday olmak istemesinde yarar var, herkesi teşvik etmek lazım. Ama doğru yöntemle. Tabana dayalı yöntem olsun, milletin iradesi yansıtılsın. Toplumsal ve siyasal süreçle şekillensin. Onun belirlenmesi lazım, belirlendiği zaman pek çok kişi aday olacaktır ve Türkiye'de bu işi yapacak çok nitelikli insanlar var. isimlendirme o zaman düşünülür" ifadelerini kullandı.

Atatürk'ün manevi değerlerine yapılan eleştirilerin sorulması üzerine Baykal, "Bir toplumun temel değerlerini bu kadar sorumsuzca tartışma konumuna sürüklenmiş olması bir sürecin parçası. Kendiliğinden olmuyor bu işler. Bunun arkasında bu tür tartışmaları anlayışla karşılayan, ülkeyi kutuplaştırmak isteyen zihniyet yatıyor. O zihniyet bir süre sonra işin buraya vardığını görünce üzüntülerini ifade etmek zorunda kalıyor. Kendi değerlerimizi tahrip etmeye yönelen bir şekilde Türkiye siyaseti kurgulanmamalıdır. Şu anda böyle işlediği doğrudur. Hiçbir anlamı yok. Ülke yararına sonuç verebilecek hiçbir tarafı yok. Ama bunlar konuşulup, tartışılıyor. Çok acı bir olay" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim