• BIST 9051.7
  • Altın 2297.823
  • Dolar 32.3149
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Demre’de Afetin Boyutu Gündüz Ortaya Çıktı

Demre’de Afetin Boyutu Gündüz Ortaya Çıktı
Antalya'nın Demre ilçesinde dün akşam meydana gelen hortum, hayatı durma noktasına getirdi.

Antalya'nın Demre ilçesinde dün akşam meydana gelen hortum, hayatı durma noktasına getirdi. İlçede, yaklaşık 800 dönüm ekili alan zarar görürken, seralar kullanılamaz hale geldi.

Dün akşam 16.30 sıralarında Kömürlük Sahili açıklarında çıkan hortum, Demre ilçe merkezine girerek, naylon ve cam seraları yerle bir etti. Sabahın ilk ışıklarıyla beraber seraları az zarar gören çiftçiler mahsulün zarar görmemesi için seralarını onarmaya çalışırken, seraları tamamen kullanılamaz hale gelen üreticiler ise mahsulünü toplamaya çalıştı.

"CEHENNEM GİBİYDİ, PERİŞAN OLDUK"

Hortumda serası ve evi zarar gören üreticilerden Neriman Kan, "Bir hortum çıktı, çok kötü, perişan olduk. Evimizin başındaki kiremitlerinin hepsini evin içine attı. Başımızı yastıklarla koruduk. Çok mağdur olduk. Durumumuz, vaziyetimiz bu. Çatımız ve 2.5 dönüm yerimiz gitti" derken, cam serası yerle bir olan üretici de, canlarını zor kurtardıklarını belirterek, "İçerdeydik, bir hışırtı geliyordu. Dışarıya çıktık, denizden karşı hortum geldi. İnsanın morali bozuluyor. Camın üstüne gitti, tekrar bu tarafa yöneldi, S çizerek gitti. Çok perişan olduk. Kendimizi götürecek diye çok korktuk, canımızı zor kurtardık" dedi.

"HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI BAŞLADI"

Demre Kaymakamı Murat Uz, Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sek. Birol Ekici, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topcu, Büyükşehir Belediyesi Demre Koordinatörü Veli Sertbaş, Ak Parti İlçe Başkanı Bayram Arıcı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Ziraat Odası yetkililerinden oluşan heyet, bölgedeki zararı yerinde inceledi.

Demre Kaymakamı Murat Uz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Tabi bu kadar büyük bir felaketin olması çok üzdü bizi. Çiftçilerimizin bütün yıl boyunca bütün emekleri, maalesef gezdiğimiz zaman görüyoruz ki zarar görmüş durumda. Ama tek tesellimiz can kaybının olmaması. Bugün hasar tespit çalışmalarımızı yapıyoruz. Sayın valimiz, bakanımız, büyükşehir belediye başkanımız, milletvekillerimiz de konuyu yakinen takip ediyorlar. Bu hasar tespit çalışmalarını ileteceğiz. Vatandaşlarımızın zararının karşılanmasını için de her türlü koordinasyonu sağlayacağız. Ben tekrar çok büyük geçmiş olsun diliyorum. Kendilerine her türlü yardımı sağlayacağız inşallah" diye konuştu.

"ÇİFTÇİMİZİ AYAĞA KALDIRACAĞIZ"

Hasar tespit çalışmalarında açıklama yapan Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, hükümet olarak çiftçinin her zaman yanında olacaklarını belirterek, "Vahim bir durum, ağır bir durum ancak tabi tesellimiz var, can kaybımız yok. Hafif yaralılarımız var. Büyükşehir Belediyemiz, Demre Belediyemiz alt yapıdaki her türlü eksikliği hızlı bir şekilde gideriyor. TEDAŞ çalışıyor elektrik hususunda. Kaymakamlıkla beraber tespitlerimizi yapıyoruz. Biliyorsunuz çiftçilerimize faizsiz kredi veriyorduk. Bunun ilk uygulamasını burada gerçekleştiriyoruz. Ziraat Bankası, Müdürümüzle konuştu. Hemen desteklerini onlar da verecekler. Biz de yapılması gereken ne varsa, sosyal yardımlaşmadan, devletin diğer kurumlardan, AFAD'dan, onları yapacağız, çiftçimizi ayağa kaldıracağız" dedi.

Demre’de Afetin Boyutu Gündüz Ortaya Çıktı

Demre’de Afetin Boyutu Gündüz Ortaya Çıktı

Demre’de Afetin Boyutu Gündüz Ortaya Çıktı

Demre’de Afetin Boyutu Gündüz Ortaya Çıktı

Demre’de Afetin Boyutu Gündüz Ortaya Çıktı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim