• BIST 9524.59
  • Altın 2503.102
  • Dolar 32.5844
  • Euro 34.5241
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Demokratik İslam Kongresi'nde Öcalan'ın mesajı okundu

Demokratik İslam Kongresi'nde Öcalan'ın mesajı okundu
Demokratik İslam Kongresi (DİK), 2014 yılında Diyarbakır'da gerçekleştirilen ilk genel kurulun ardından, ikinci genel kurul toplantısını İstanbul'da...

Demokratik İslam Kongresi (DİK), 2014 yılında Diyarbakır'da gerçekleştirilen ilk genel kurulun ardından, ikinci genel kurul toplantısını İstanbul'da yaptı. Toplantıda, Ortadoğu'da giderek yayılan şiddet, IŞİD ve benzeri örgütlerin insanlık camiasında yol açtığı ağır tahribat, ve yaşanan kıyımlar masaya yatırıldı. Toplantıda Abdullah Öcalan'ın mesajı da okundu.

Demokratik İslam Kongresi, Beşiktaş Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde başladı. Kongreye, İlahiyat Profesörü İhsan Eliaçık, HDP Siirt Milletvekili Prof. Dr Kadri Yıldırım, HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, HDP Kars Milletvekili ve Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, Hazro Belediye Eşbaşkanı Güler Özavcı Doğu, ilahiyatçı Fadıl Bedirxanoğlu, Hafız Ahmet Turhallı, Ekrem Baran, İHDER Başkanı Ayetullah Kanhan, Prof. Dr Nurettin Turgay katıldı. Kuran'ı Kerim tilavetinin ardından açılış konuşması yapıldı. Daha sonra Abdullah Öcalan'ın 2014 yılında kongreye gönderdiği mesajı okundu.

'DAİŞ İNSANLIK İÇİN BİR TEHDİT OLUŞTURUYOR

Fadıl Bedirxanoğlu kongrenin açılış konuşmasını Kürtçe yaptı. IŞİD'in İslam dinine büyük zararlar verdiğini belirten Bedirxanoğlu, "Bugün DAİŞ'in insanlık için nasıl bir tehdit oluşturduğunu çok daha net bir biçimde görmekteyiz. DAİŞ ile mücadelenin sadece askeri tedbirler ibaret görülmesi doğru bir yaklaşım değildir. Farklı inançlara yaşama hakkı tanımayan ve bunu şiddet ile İslam adına uygulamalarla gösteren bu zihin dünyasına sahip yapılar Ortadoğu'da barışı tehdit etmektedir. Kadına yönelik insanlık dışı politikalar, sivillere yönelik şiddet, farklı inanç ve kimliklere karşı tahammülsüzlük kim tarafından ve kime yönelirse yönelsin karşı çıkmalıyız." şeklinde konuştu.

"Ne yazık ki bir süredir Kürt sorununda diyalog yolu, barış arayışı askıya alınmıştır." diyen Bedirxanoğlu, "Tehlikeli bir şiddet politikasının içerisine girilmiştir. Mezarlı ve ibadet yerlerine saldırılar dahil, insan hayatı ve özgürlüklere karşı her türlü uygulama haramdır, günahtır. İnsan hayatını ve toplum güvenliğini temel alan her düşünce sistematiği inanç dünyamız tarafından da destek bulması farklılığımızın hak temelinde destek bulmasının ilk şartıdır." ifadelerini kullandı. Kongre 20 Aralık Pazar günü yapılacak oturumla son bulacak.

Demokratik İslam Kongresi'nde Öcalan'ın mesajı okundu

Demokratik İslam Kongresi'nde Öcalan'ın mesajı okundu

Demokratik İslam Kongresi'nde Öcalan'ın mesajı okundu

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim