• BIST 9693.46
  • Altın 2508.517
  • Dolar 32.5733
  • Euro 34.7678
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Demokrasi nöbetinde 14. gün

Demokrasi nöbetinde 14. gün
Kızılay Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen demokrasi nöbetinin 14. gününde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenen Beştepe Kongre...

Kızılay Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen demokrasi nöbetinin 14. gününde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenen Beştepe Kongre Kültür Merkezi'nin açılışı ve "Şehitleri Anma" programı, meydandan canlı olarak yayınlandı.

FETÖ'cü askerlerin 15 Temmuz gecesi başarısız darbe girişiminin ardından 14 gündür her gece aksatmadan meydanlara çıkan Başkentlilerin demokrasi nöbetine, Başkan Gökçek'in yanı sıra yavru vatan KKTC'nin eski Tarım ve Orman Bakanı Kenan Akın ile beraberindeki heyet, milletvekilleri, belediye başkanları, sivil toplum örgütleri ve on binlerce Başkentli katıldı.

Kenan Akın, Anavatan Türkiye'nin bayrak sevdasıyla tutuşan, demokrasiye inananlarına, ikinci Türk devleti olan Kıbrıs'tan selamlar getirdiğini ifade ederek,"Demokrasi aşkıyla 80 milyon sabahlara kadar sokaklarda nöbet tutarken, bizim Kıbrıslı Türklerin de Anavatanımızın yanında durma zorunluluğu vardır. Allah sizlerden binlerce kez razı olsun. O kara günde şehit düşenleri rahmetle anıyorum. Ailelerine rahmet diliyorum. Ne mutlu Türk'üm diyene" dedi.

Başkan Gökçek: "Akıncıları park yapacağız"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 15 Temmuz Kızılay Demokrasi Meydanı'nın ve milli iradenin koruyucularına teşekkür ederek, "Saat gecenin saat 01.30'u şu kalabalığa bakın… Allah hepinizden razı olsun"dedi.

Başbakan Binali Yıldırım ile cuma namazında Kazan ilçesinde olduklarını ve oradaki kahramanlıkları dinleme imkânı bulduklarını ifade eden Başkan Gökçek,"Gerçekten tam bir destan yazdılar. Düşünebiliyor musunuz? 9 şehit, 92 gazi verdiler. Allah hepsinden razı olsun. Allah mekânlarını cennet etsin"diye konuştu. Başbakan'ın, "Akıncılar'da artık uçak uçmayacak, Zırhlı tümende tanklar durmayacak" diye güzel bir müjde verdiğini belirten Başkan Gökçek, "Akıncılar'ı Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak alıp, vatandaşların dinlenmesi için park yapacağız. Şehitler için de aynı yere anıt dikeceğiz" dedi.

"FETÖ'yü ya vereceksin, ya vereceksin"

Başkan Gökçek, darbe girişimi karşısında AB ve ABD'nin aldığı tutumu da eleştirerek, Türkiye hakkında yapılan olumsuz hesapların tümünün, 15 Temmuz'da bozulduğunu söyledi. ABD'ye bir kez daha çağrıda bulunan Başkan Gökçek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye" ile oynayamazsınız, FETÖ'yü istiyoruz. Ya vereceksiniz ya da Türkiye'nin dostluğunu kaybedeceksiniz. Biz, bize yapılanı hazmedemiyoruz. Aynı şey sizin başınıza gelse ne yaparsınız? Diyorum ki bizi oyalama. Türkiye'de darbe yapmaya kalkan FETÖ'yü ya vereceksin ya vereceksin. ABD Büyükelçisi'ne sesleniyorum; Rapor et Kızılay'daki konuşmalarımızı... Rapor et, Sayın Cumhurbaşkanımızın Külliye'deki konuşmalarını... Türkiye artık safralarından kurtuldu. Bunu iyi düşünün."

"Titre, akşamları uykun kaçsın"

FETÖ'nün hazırladığı, darbenin başarılı olması halinde infaz edilecek 50 kişilik listesinde birinci sırada Cumhurbaşkanı'nın, altıncı sırada kendisinin, otuz birinci sırada da oğlu Osman'ın yer aldığına dikkat çeken Başkan Gökçek,"Bu listede ailemden 2 kişinin olması, bizim için büyük bir onurdur. Bu listede olmasak üzülürdük. Ama İnşallah bu 50 kişi, FETÖ'den hesap soracak. Mahkemeler karar verecek, inşallah onun idam edildiğini, infaz edildiğini birlikte göreceğiz. Buradan sesleniyorum; Pelsilvanya'dan bizi görüyorsun. Titre, akşamları uykun kaçsın. Allah'ın izniyle mahkemelerde yaptıklarının, o kurşunlarla şehit ettiğin insanların, o yaraladığın gazilerin hesabını bir bir soracağız İnşallah" ifadelerini kullandı.

Demokrasi nöbetinde 14. gün

Demokrasi nöbetinde 14. gün

Demokrasi nöbetinde 14. gün

Demokrasi nöbetinde 14. gün

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim