• BIST 8981.29
  • Altın 2284.428
  • Dolar 32.3288
  • Euro 35.0498
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Demokrasi nöbeti 14’üncü gününde coşkuyla sürüyor

Demokrasi nöbeti 14’üncü gününde coşkuyla sürüyor
Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) darbe girişimine karşı sokaklara dökülen halk, demokrasi nöbetini İzmir'de de 14'üncü gününde sürdürüyor.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) darbe girişimine karşı sokaklara dökülen halk, demokrasi nöbetini İzmir'de de 14'üncü gününde sürdürüyor. AK Parti İl Başkanı Bülent Delican da meydanları "tamam" denilene kadar boş bırakmayacaklarını belirtirken, CHP yönetimine de tekrar meydanlara davetini yineledi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla başlayan demokrasi nöbeti tüm yurtta olduğu gibi İzmir'de de devam ediyor. İzmirlilerin toplanma alanı olan Konak Meydanı bir an olsun boş kalmıyor. İzmirli vatandaşlar ellerinde bayraklar, dillerinde darbe karşıtı aynı sloganlarla darbe girişimini protesto etti.

"Tehlikeyi bertaraf edeceğiz"

Demokrasi nöbetlerindeki coşkunun her geçen daha da arttığına işaret eden AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, "Hukuk olarak gerekeni devletimiz kararlılıkla yapıyor biz de millet olarak gerekeni bu meydanlarda yapıyoruz. Türk milleti tekrar uyandı. Kurtuluş Savaşımızı bu milletin birliğiyle sağladık. İkinci Kurutuluş Savaşımız da 15 Temmuz gecesi gerçekleştirdik ve bu millet tekrar Çanakkale ruhuyla bir araya geldi. Milletin bütünlüğünü bu meydanlarda sonuna kadar devam ettireceğiz. Ve o tehlikeyi bertaraf etmiş olacağız" dedi.

"Muhalefeti meydana davete devam edeceğiz"

Diğer siyasi parti tabanlarının da demokrasi nöbeti için alanda bulunduğunu kaydeden Delican, "Siyasi parti yöneticilerini de her zaman davet ediyoruz. Gelsinler diyoruz. Birçok siyasi parti Büyük Birlik Partisi, Saadet Partisi ve Vatan Partisi geldi. Cumhuriyet Halk Partisi'ni davet ettik, onların da birçok üyesi burada, belki gelebilirler de biz davetlerimize devam edeceğiz. Burası sadece AK Partililerin olduğu bir meydan değil tüm siyasi partilerin olduğu bir meydan. Bu zafer de sadece AK Partililerin zaferi değil, tüm milletin zaferi. O yüzden biz yine diğer siyasi partileri de buraya bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Demokrasi nöbetine oda başkanlarından sivil toplum kuruluşlarına kadar pek çok destek geldiğini hatırlatan Başkan Delican, hala katılım için yoğun başvuru aldıklarını dile getirdi.

"Meydanları "tamam" denilene kadar boş bırakmayacağız"

Türk milletinin demokrasisine sahip çıktığını ve meydanlarda bir tane parti bayrağı olmadığını vurgulayan Delican, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Alanda sadece Türk bayrağı var. Bu da bizi çok mutlu ediyor. Vatanımız, milletimiz söz konusu olduğunda gerisi teferruat diyoruz. Bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Bu meydanları boş bırakırsak birileri gelip doldurabilir. Meydanları Başkomutanımız "tamam" diyene kadar boş bırakmayacağız. İzmirlilere demokrasi nöbetine çok büyük ilgi gösteriyor. Birçok insan gece rahat dönebilse çok daha fazla gelecek. Hafta sonları inanılmaz kalabalık oluyor ve bu bizi çok memnun ediyor. Türkiye'de demokrasinin özümsendiğini gösteriyor. Yıllarca insanları sol sağ diye ayrıştırdılar ve sonra 80 darbesini yaptılar. O zaman ihtilalci paşa "ortam şartlarının oluşmasını bekledik" demişti. Şimdi de aynısını bu bölücü FETÖ yaptı. Siyasi partileri birbirine düşürerek yapmak istedi. Gezi olayları, 17-25 Aralıkla fitne yayılmaya çalışıldı. Görüldü ki bu darbeci örgüt toplum psikolojisini kullanarak, siyasetçileri birbiriyle düşmanmış gibi ayrıştırma çabası içine girmiş. Bu siyasi görüşleri uçurum haline getirip, bir iç çatışma ortamı oluşturmaya ve askeri yöntemlerle Türkiye'yi Suriye'ye ve Irak'a dönüştürmeye çalışlar. Ama bu necip millet, tanklara karşı göğüslerini siper etti. Dünya tarihinde görülmüş bir şey değildi bu. Allah, devlet ve millet her şeyin üzerindedir. Bunların çatısı altında her şeyi önledik."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim