• BIST 9056.11
  • Altın 2300.965
  • Dolar 32.313
  • Euro 35.1123
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Demirtaş'tan Erdoğan'a: Kendisinin üniversite hayatı nasıldır Türkiye bilmiyor

Demirtaş'tan Erdoğan'a: Kendisinin üniversite hayatı nasıldır Türkiye bilmiyor
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aydın ve akademisyenlere yönelik "müsvedde" sözünü...

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aydın ve akademisyenlere yönelik "müsvedde" sözünü değerlendirdi. Demirtaş, "Hiçbir akademisyeni beğenmiyor olması, müsvedde yaftası yapıştırıyor olması ancak kendisine yakışır. Kendisinin üniversite hayatı nasıldır Türkiye bilmiyor. Biz ülkemizin cumhurbaşkanının üniversite hayatını çok merak ediyoruz." dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı öncesi genel merkez binası önünde açıklamalarda bulundu. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın akademisyenlere yönelik yapmış olduğu açıklamada "müsvedde" kelimesini kullanmasını değerlendirdi. Demirtaş, Cumhurbaşkanı'nın bugüne kadar hakaret etmediği toplumsal kesimin kalmadığını söyledi. Demirtaş, "Kendisi ülkemizin güzide akademisyenlerinden olduğu için çok sayıda fahri doktorası var. Hiçbir akademisyeni beğenmiyor olması, müsvedde yaftası yapıştırıyor olması ancak kendisine yakışır. Kendisinin üniversite hayatı nasıldır Türkiye bilmiyor. Biz ülkemizin cumhurbaşkanının üniversite hayatını çok merak ediyoruz. Üniversite arkadaşlarını hiç görmedik, üniversite fotoğraflarını hiç görmedik. Tam olarak üniversiteyi bitirmiş mi ondan da emin değiliz. Barış istemek bu ülkede kan akmasın demek daha bir yıl öncesine kadar "baldıran zehri içeriz, kellemizi koyduk bu işe" dediğiniz çözüm sürecinin ana sloganıydı. Şimdi hesabınıza gelmiyor diye barış isteyenleri düşman ilan etmek tam anlamıyla büyük bir ucuzluktur. Üniversiteler de akademisyenlerin arkasında durabilmeli. Ben o deklarasyonu yayınlayan akademisyenlerin ülkenin vicdanı olduğunu düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

"EĞER KENDİLERİNE GÜVENİYORLARSA ERKEN SEÇİM YAPALIM"

AİHM'in DTP ile ilgili verdiği örgütlenme ve seçim hakkının ihlal edildiğine dair kararın sorulması üzerine Demirtaş, kararın normal olduğunu kaydetti. Demirtaş, "DTP ve ondan önceki partilerin kapatılması hukuka aykırıydı, siyasi karardı. Her dönemde Türkiye bu riski göze alıyor. Sonra da AİHM'de cezalandırılıyor. Sokağa çıkma kararıyla ilgili tedbir kararını reddetmiş durumda. Esasa girmiş değil henüz." cevabını verdi.

Partisinin kongresinde genel başkanlığa aday olup olmayacağına ilişkin Demirtaş, şu anda başka bir adayın olmadığını, MYK ve kongre komisyon toplantısında değerlendirmelerde bulunacaklarını ifade etti.

İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın HDP'li belediyelerin devlete verilmesine yönelik açıklamalarının sorulması üzerine HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, şöyle devam etti: "HDP'li belediyeleri HDP'den almanın yolu seçimdir. Eğer kendilerine güveniyorlarsa erken seçim yapalım. AKP mi kazanyor HDP mi kazanıyor tekrar görelim. Seçimle iş başına gelmiş belediye devlete verilir mi? Böyle saçmalık mı olur? Gece gündüz müfettişler araştırıyor, bir şey bulamıyorlar. Bizim belediyelerimizde yolsuzluk, hırsızlık olmaz. O onların kendine münhasır bir uygulamadır. Bin defa seçim olsa bin defa seçime girmeye hazırız."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim