• BIST 9548.09
  • Altın 2492.431
  • Dolar 32.5061
  • Euro 34.5462
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Demirtaş'tan Cumhurbaşkanı'na: Sen Meclis'e ve yargıya bu emri veremezsin

Demirtaş'tan Cumhurbaşkanı'na: Sen Meclis'e ve yargıya bu emri veremezsin
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı'nın muhtarlar toplantısında yaptığı, "Dokunulmazlıklar için harekete geçilsin" açıklamasına...

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı'nın muhtarlar toplantısında yaptığı, "Dokunulmazlıklar için harekete geçilsin" açıklamasına yanıt verdi. Demirtaş, "Ya ülkenin Cumhurbaşkanı çıkmış Meclis'e emir veriyor. Dokunulmazlıkları kaldırın diyor. Niye? Bunlar Anayasa'ya aykırı davrandılar. Anayasa gereği sen Meclis'e ve yargıya bu emri veremezsin, sen de suç işliyorsun." dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Van'da düzenlenen "Özerklik Mitingi'nde konuştu. Yağmur altında bir araya gelen kalabalığa seslenen Demirtaş, başkanlık ve diktatörlüğün önündeki tek engelin Kürtler olduğunu söyledi. Ülkede Anayasa'nın olmadığını, Anayasa'nın askıda olduğunu aktaran Demirtaş, "Medya yok. Ya ülkenin Cumhurbaşkanı çıkmış Meclis'e emir veriyor. Dokunulmazlıkları kaldırın diyor. Niye? Bunlar Anayasa'ya aykırı davrandılar. Anayasa gereği sen Meclis'e ve yargıya bu emri veremezsin, sen de suç işliyorsun. Bizim dokunulmazlığımız kalksın ama seninki de diğerlerinin de kalksın. Hepimiz mahkemenin karşısına çıkalım." diye konuştu.

"Bak yargı senin elinde, biz yine de korkmuyoruz." diyen Demirtaş, "Siz de çıkıp, Bahçeli de çıksın mahkemenin önüne. Çok şükür yanlış bir şey yapmadık. Bana sorsa özerkliği savundun mu diyecek ben de savundum diyeceğim. Bu benim partimin politikası, Türkiye için en uygun modeldir. Halkın direnişinin yanında oldun mu diyecekler yine olacağım diyeceğim. Size sorsalar ayakkabı kutularını doldurdunuz mu? Para sayma makinesini fır fır çevirdiniz mi? diye soracaklar. Siz de çaldık, yedik diyebilecek misiniz? Size dokunulmazlık lazım, suçunuz günahınız büyük. Bizim koruyanımız önce Yaradan sonra halkımızdır. Sizin sağladığınız dokunulmazlık olsa da olur, olmasa da olur. Bundan bütün Türkiye zarar görür. Biz demokratik siyasetin umudunu büyütmek isterken yeniden barış için çaba sarf ederken, siz çıkıp savaş derseniz, halkın siyasete olan inancını toptan yok edersiniz. Bize bir şey olmaz. Ama Türkiye'nin önümüzdeki 20-30 yılı kaybolur. Bugün mahkemenin huzurunda hesap vermezsek mahkemei kübrada hepimiz hesap vereceğiz. Elbette hepimiz o büyük divana çıkacağız. Orada hiç birimizin dokunulmazlığı yok. Orada hiç birimizin zırhı yok. Yeryüzündeki sahte dokunulmazlıklara kimse sığınmasın." ifadelerini kullandı.

"BARIŞ OLSUN 15 YIL YATALIM"

Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın başta olmak üzere, Van'da çok sayıdaki kişiye ceza verildiğini belirten Demirtaş, "Kendi kanununa aykırı davranıyor mahkeme. Çatak Belediye Başkanımız Evin Keve, öz yönetim talep etme ihtimali var diye tutuklandı. Bunların kime faydası olur ya. Barış olsun, 15 yıl yatalım. Barış gelmez böyle. Yoksa biz yatarız. Parlamentodan atmak mı istiyorsunuz, ben kendim istifa ederim, yeter ki barış olsun. Ama bunlar barış getirmiyor. Bunlar sadece gençleri siyasetten uzaklaştıracak." diye konuştu.

"Siz 15 yıl hapis cezası verince 15 bin genç siyasetten uzaklaşıyor." ifadelerini kullanan Demirtaş, "Adalet çökerse ki Türkiye'de enkaza dönüşmüş durumda, herkes adaleti başka yerde arar. Kimi dağda arar, kimi silahta arar, kimisi başka yerde arar. Yanlış yapıyorsunuz. Nasihatimizi dinler misiniz bilemem. Bütün olacakları görüyoruz ve buna göre uyarıyoruz. Siyasi sorumluluklarımız var. Biz seçilmişler olarak sizlere çözüm yolunu göstermek zorundayız. Bundan vazgeçmeden ısrarla bu anlayışı sürdürmek zorundayız. Bizi bu yoldan alıkoyarsanız hükümet ve devlet olarak başarılı olamazsınız."

"ZAFERDEN ANLADIĞINIZ NEDİR?"

Demirtaş, konuşmasına şöyle devam etti: "Tankı, topu şehir merkezlerinde kullanabilirler ama bunlar sonuç getirmez. Ben Başbakan'a samimi bir şekilde sormak istiyorum; Cizre'de tam olarak ne yaparsanız biz kazandık diyeceksiniz? Orada zaferden anladığınız nedir? Yaptınız diyelim, 500 kişiyi, 10 bin kişiyi öldürdünüz, buna zafer mi diyeceksiniz? Nasıl bir çıkmaza gittiğinizin farkında değil misiniz? Gelin el ele verelim, hendekten barikattan başlayarak sorunlarımızı tartışarak çözelim. Tankın var, topun var ama milyonlarca insanı öfkeyle kinle karşında bulursun. Zaten sen o kan deryasında böyle boğulursun. Bu yanlış politikanın sonu yoktur. Biz hendek barikat demiyoruz ama senin saldırıların anormaldir, gel konuşalım diyoruz."

Demirtaş'tan Cumhurbaşkanı'na: Sen Meclis'e ve yargıya bu emri veremezsin

Demirtaş'tan Cumhurbaşkanı'na: Sen Meclis'e ve yargıya bu emri veremezsin

Demirtaş'tan Cumhurbaşkanı'na: Sen Meclis'e ve yargıya bu emri veremezsin

Demirtaş'tan Cumhurbaşkanı'na: Sen Meclis'e ve yargıya bu emri veremezsin

Demirtaş'tan Cumhurbaşkanı'na: Sen Meclis'e ve yargıya bu emri veremezsin

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim