• BIST 8979.2
  • Altın 2285.04
  • Dolar 32.329
  • Euro 35.0528
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Demirtaş’tan 'Ayşe öğretmen' açıklaması

Demirtaş’tan 'Ayşe öğretmen' açıklaması
Kanal D'de yayınlanan Beyaz Show'a telefonla bağlanan Ayşe Öğretmen isimli bir kasdının Güneydoğu'da yaşananlarla ilgili açıklaması bazı medya organlarında...

Kanal D'de yayınlanan Beyaz Show'a telefonla bağlanan Ayşe Öğretmen isimli bir kasdının Güneydoğu'da yaşananlarla ilgili açıklaması bazı medya organlarında tepki çekmişti. TV'ye bağlanarak konuşan kişiye sahip çıkan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Ne yaptı ki kadıncağız, bu kadar saldırıya uğradı?" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kağıthane'de partililerin düzenlediği bir toplantıda gündemle alakalı açıklama yaptı. Beyaz Show'da Ayşe Öğretmen isimli bir kadının yaptığı açıklamaya değinen Demirtaş şöyle konuştu: "Ahlaki değerleri savunan böyle bir partinin bu kadar büyük bir psikolojik baskı altında vatan haini, şiddet yanlısı gibi gösterilmesinin ve bunda kısmen başarılı olmasının nedeni Türkiye'deki medyadır. Bunun bir örneğini bir şov programında yaşanan örnekle gördük. Bir kadın telefonla şov programına bağlanıyor. Türkiye'nin doğusunda insanlar ölüyor. Sessiz kalmayın lütfen! Anneler ağlamasın. Çocuklar ölmesin. Barış olsun bu ülkede" diyerek, barış mesajı veriyor. Sonrasında yaşananları dikkatlice izleyelim. Konsept o kadar sert ki, bir merkez medyadan barış mesajı verilmesi devletin bütün mekanizmalarını aynı anda harekete geçiriyor. Derhal program yapımcısını linç ediyorlar."

O konuşmayı yapan kadının gözaltına alınıp tutuklanmak istendiğini ifade eden Demirtaş, "Buna terör örgütü propagandası diyorlar. Bir insan "Ülkemde insanlar ölmesin, barış olsun derken niye bu kadar saldırıya uğruyor? Çünkü geri kalanları korkutmak istiyorlar. Geri kalanlar korkmalı, televizyon programcıları ürkmeli, korkmalı. Ağzına barışın ve çözümün lafını almak isteyenler. Başına neler geleceğini görmeli. Saldırının bu kadar yoğun olmasının ve orantısız olmasının nedeni bu. Ne yaptı ki kadıncağız, bu kadar saldırıya uğradı? Toplumun geri kalanında bu duygunun yayılmasını engellemek istiyorlar. Peki bu televizyon ne yapıyor. Büyük bir pişmanlık beyannamesi yayınlıyor. Türkiye'de medyanın hali budur. Ne 7 Haziran ne de 1 Kasım'da hiçbir medya grubundan destek almadık. Doğan medya grubu da dahil. Asla aramızda bir çıkar ilişkisi ve uzlaşma olmadı." ifadelerini kullandı.

Demirtaş’tan 'Ayşe öğretmen' açıklaması

Demirtaş’tan 'Ayşe öğretmen' açıklaması

Demirtaş’tan 'Ayşe öğretmen' açıklaması

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim